ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Husdjuren lämnades kvar efter vulkanen

Anna Westberg · 13 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ekologer är djupt oroade över förödelsen som vulkanen medfört och menar att regionens vegetation drastiskt kommer att förändras.
Ekologer är djupt oroade över förödelsen som vulkanen medfört och menar att regionens vegetation drastiskt kommer att förändras.Foto: SCANPIX
En stackars ko med aska över hela sig.
En stackars ko med aska över hela sig.Foto: SCANPIX
En död ko ligger på en väg – begravd i aska i efter att vulkanen Chaitens utbrott.
En död ko ligger på en väg – begravd i aska i efter att vulkanen Chaitens utbrott.Foto: SCANPIX
Den 2 maj började vulkanen Chaiten att spy ut aska.
Den 2 maj började vulkanen Chaiten att spy ut aska.Foto: SCANPIX

Över 800 husdjur övergavs i chilenska Futaleufu sedan vulkanen Chaiten ödelade hela byn och invånarna var tvungna att fly. 14 militärer har nu under korta besök i den raserade byn kunnat lämna mat till djuren, så att de inte ska dö. De har även matat ensamma husdjur som är instängda i bostäder, uppger Sky News. Futaleufu är beläget cirka 150 mil söder om Chiles huvudstad Santiago och drygt 10 mil från vulkanen Chaiten. Vulkanen hade sitt utbrott 2 maj och har täckt staden nära den argentinska gränsen med upp till 20 centimeter aska. Endast 400 av de 1500 bofasta har valt att stanna kvar i byn som inte längre nu har någon vattentillförsel. De evakuerade känner sig maktlösa eftersom myndigheterna inte kan meddela när det är säkert att återvända. Chaiten har nu slutat att spy ut lava och satellitbilder visar en stor vit smutsfläck över den södra delen av Sydamerika. Ekologer är djupt oroade över förödelsen som vulkanen medfört och menar att regionens vegetation drastiskt kommer att förändras.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro