ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Hyllade succén The Book of Mormon” förlängs – spelas i höst

Sara Schröder · 14 Mar 2017
Uppdaterad 22 Mar 2017
I höst kommer Per Andersson och resten av ensemblen fortsätta att spela succén ”The Book of Mormon”.

I höst kommer Per Andersson och resten av ensemblen fortsätta att spela succén ”The Book of Mormon”. Foto: Pressbild


Fick du inte tag på någon biljett till den superhyllade musikalen The Book of Mormon”? Ingen fara, musikalen förlängs och spelas på China Teatern i Stockholm även i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Musikalen ”The Book of Mormon” – som driver satiriskt med all sorts religion och det moderna samhället – har tidigare gjort succé på Broadway i New York och West End i London. Och nu har föreställningen blivit en så stor framgång även i Sverige att det står klart att den kommer att spelas på China Teatern i Stockholm även i höst, med nystart 14 september.

– Vill du ha en galet rolig och överraskande kväll ska du passa på att komma och se föreställningen. Det är en musikal unik i sitt slag, säger skådespelaren och komikern Per Andersson.

Succén var väntad

Han spelar en av musikalens huvudroller, med bland andra Linus Wahlgren som motspelare, och är inte förvånad över framgångarna.

– Med ett otroligt välskrivet manus av skaparna bakom ”South Park”, en bra grundstomme i produktionen och en otroligt bra ensemble var succén väntad, säger han.

Utmaningen låg istället i att förvalta den kritikerrosade föreställningen, som för första gången översatts från engelska.

– Jag var aldrig orolig för att materialet inte skulle hålla, föreställningen är extremt rolig. Att författarna väljer Sverige som tredje land att få sätta upp musikalen i är ingen överraskning. Här finns en väldigt hög lägsta nivå med enormt duktiga artister och världsklass på våra produktioner. Hur jag lyckades komma med har jag dock ingen aning om, säger Per Andersson skämtsamt.

Nyskapande satir

Han berättar att han aldrig sett, hört eller spelat en föreställning som liknar ”The Book of Mormon” förut och tycker att den har skapat en ny genre inom musikalvärlden.

– Föreställningen är satirisk och känns fräsch och nyskapande inom musikalvärlden. Den backar inte för något och skämtar hej vilt, är inte rädd för att trampa någon på tårna utan kör rätt på. Det har inte gjorts innan. Jag är övertygad om att det är en anledning till att det har blivit en så stor succé.

Trots att det är flera föreställningar kvar att spela i vår tills musikalen har nypremiär i höst har Per Andersson redan börjat se fram emot den kommande säsongen på scenen.

– Jag spelar gärna massor av säsonger till. Visst sliter vi, men det är ett härligt gäng och vi har jättekul tillsammans. Så sju år till kan jag gärna köra, sen får det vara nog, skojar han.

pil
Fakta: ”The Book of Mormon”

Vad: Hyllad, satirisk musikal som handlar om två unga missionärer som av sin kyrka skickats till norra Uganda för att sprida budskapet om den tredje delen av Bibeln – Mormons bok.

I rollerna: Per Andersson, Linus Wahlgren, Samantha Gurah med flera.

Skapare: ”The Book of Mormon” är skriven av ”South Park”–skaparna Trey Parker och Matt Stone tillsammans med ”Let it go”-kompositören Robert Lopez.

Nypremiär: 14 september.

Biljettsläpp: Biljetter finns ute nu – boka redan i dag.

Var: Spelas på China Teatern, Stockholm. Här kan du läsa mer om musikalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Schröder
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro