ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hyllar ett liv som levts väl”

TT · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Statsbegravningen av Nelson Mandela hålls nästa söndag. Det blir en av de största statsbegravningarna genom tiderna.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hyllar ett liv som levts väl”
”Hyllar ett liv som levts väl”Foto: TT

Sydafrika förbereder sig nu för en av de största statsbegravningarna genom tiderna. På tisdag ska en minneshögtid för Nelson Mandela hållas i Johannesburg, dit bland annat tre amerikanska presidenter väntas. Minneshögtiden kommer att hållas på arenan Soccer City i Johannesburg, där finalen i fotbolls-VM spelades 2010.

- Vi kommer att ägna veckan till att sörja hans bortgång. Vi kommer också att hylla ett liv som levts väl, sade president Jacob Zuma, enligt Reuters.

För att bereda plats för alla världsledare som ska delta har Sydafrikas regering med omedelbar verkan stoppat bokningen till samtliga hotell i Gautengprovinsen, där Johannesburg och Pretoria ligger.

- Vi har blivit underrättade att alla hotellrum är blockerade från den 6 till den 25 december, på grund av diverse statliga och konsulära arrangemang, säger Erik Sakawsky på resebyrån Corporate Traveler till news24.com.

Mandelas kropp kommer efter minneshögtiden att ligga på lit de parade i huvudstaden Pretoria onsdag—fredag, innan den flygs till Mandelas barndomsby Qunu, där en statsbegravning enligt AFP kommer att hållas på söndag.

Samtidigt fortsätter hyllningarna utanför Mandelas hem i Johannesburgförorten Houghton, där många människor tillbringade en andra natt, sjungande och dansande för att hedra minnet av sin landsfader.

- Vi går ingenstans, vi sover här, sade Pauline Moja till News24.com.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro