ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hyllas för sin känga till "Paradise hotel"-gänget

Tobias Andersson Åkerblom · 2 Okt 2014
Uppdaterad 2 Okt 2014
Gustav Nyström.

Gustav Nyström. Foto: Erik Paulsson Rönnbäck


Gymnasieeleven Gustav Nyström, 18, från Göteborg fick frågan i Metro varför dagens ungdomar dricker mindre – och hyllades i sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustav Nyström svarade på frågan "Varför dricker ungdomar mindre?".
Gustav Nyström svarade på frågan "Varför dricker ungdomar mindre?".
"Jag tycker egentligen att hela programmet är oanständigt", säger Gustav Nyström om "Paradise hotel".
"Jag tycker egentligen att hela programmet är oanständigt", säger Gustav Nyström om "Paradise hotel".Foto: Viasat

I dag berättade Metro om att ungdomar dricker mindre. Bredvid artikeln fanns det en enkät med frågan ”varför dricker dagens ungdomar mindre?”.

En av de svarande var gymnasieeleven Gustav Nyström, 18, från Göteborg. "På grund av ’Paradise hotel’ och liknande, man ser vad som händer med folk som dricker", svarade han. Det är ett svar som har uppmärksammats på sociala medier. ”Gustav Nyström, du är min idol”, skriver en användare på Twitter. Andra har tweetat och retweetat bilden på honom, med svaret bredvid. Nu säger Gustav att det är viktigt att ungdomars drickande uppmärksammats – då samhället lägger mycket resurser på risker med drickande.Vad är det med Paradise hotel som avskräcker folk från att dricka?– Jag tycker egentligen att hela programmet är oanständigt, fast jag förstår att andra att det är kul på vissa sätt. Folk som inte har druckit som inte kan relatera till det kanske tycker att det är kul. – Det avskräcker för att folk gör faktiskt idiotiska saker, som killar är väldigt sexistiska där. Vissa beter sig faktiskt rent av som svin.Dricker du själv? – Inte ofta, säger han. Samtidigt tror han av uppfattningen att ökad cannabiskonsumtion bland unga kan vara en av förklaringarna till att drickandet minskat. – Jag har själv varit på en konsert där det var en artist som tog en joint på scen, så det är inte så förvånande när idoler gör det. Det är mindre alkohol öppet bland kändisar och mer droger. Han tror dock att det inte bara handlar om att droger har tagit över -  att unga människor även umgås mer nyktert. – Umgås på caféer, dricka te, spela yatzy, gå på stan eller gå på fest och vara nykter. Det är också kul, något som jag har testat mer och mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro