ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hyper Island startar ny app-utbildning

Kalle Wiklund · 29 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Designskolan Hyper Island startar utbildning för utvecklare av applikationer till iPhone och Googles Andriod-telefoner.

Designskolan Hyper Island startar utbildning för utvecklare av applikationer till iPhone och Googles Andriod-telefoner. Foto: SCANPIX / ARKIV:


klar

Artikellänk är kopierad

Intresset för applikationer – små program till våra mobiltelefoner – har ökat explosionsartat. Därför startar designskolan Hyper Island nu en utbildning för utveckling av applikationer.40 000 – så många nya applikationer lanseras varje månad. I dagsläget är iphone med sin populära Appstore en av de största marknaderna, men under 2010 förväntas även Googles operativsystem Andriod slå igenom på bred front. För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare väljer Hyper Island att till hösten 2010 starta utbildningen Application Designer and Developer for Mobile Devices.– Sverige har alltid haft en ledande position inom ny teknologi. Vi vill med hjälp av våra utbildningar och studenter fortsätta driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i ett pressmeddelande. Hur kommer utbildningen se ut, rent praktiskt?– Den kommer ha samma koncept som alla våra utbildningar. Vi arbetar i så kallade moduler på ett antal veckor. Under dessa veckor jobbar studenterna med case på uppdrag av företag som till exempel IKEA, Natur & Kultur och SJ. På Hyper Island har vi inga lärare eller läroböcker, istället tar vi in specialister och föreläsare från branschen. Utbildningen är på 1,5 år och avslutas med 16 veckors praktik, säger Charlotte Sundåker.Kommer ni ha några samarbeten med mobilbranschen under utbildningen?–Ja. Hyper Island kommer att samarbeta med både lokalt förankrade mobil-experter och internationella föreläsare, säger Charlotte Sundåker.

klar

Artikellänk är kopierad

Kalle Wiklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro