ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hypnotiskt The Ark räckte inte i finalen

Tomas Lundin · 11 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Serbiens Marija Serifovic tog hem Eurovision Song contest 2007 och för en gångs skull var det en ballad som vann. The Ark kom först på artonde plats.

Tävlingen kännetecknades annars av en kompisröstning av sällan skådat slag. Västländerna var lika flitiga grannröstare som östländerna, men eftersom de sistnämnda var i majoritet efter semifinalen kom många röster till länderna östra Europa.

De forna Jugoslaviska republikerna verkar ha glömt gammalt groll och delade ut höga poäng till varandra och monument-bråket mellan Ryssland och Estlöand verkar heller inte ha påverkat  grannröstningen.

The Ark levererade precis som väntat. Ola Salo, Alfred E Neumann-lookaliken Jeppson och gänget bjöd på ett hypnotisk framträdande. Bokstavligt talat eftersom scenshowen består av snurrande vertigo-skivor. Det bjöds till och med på lite nakenchock när Ola Salo rev av sig tröjan.

Trots detta räckte inte Sveriges bidrag till mer än en artondeplats. Det innebär att Sverige måste kvala för att komma med i tävlingen nästa år. Efter tävlingen var Ola Salo märkbart irriterad och besviken och kallade spektaklet för "dyngtävling".

Dagen efter var han något mer nyanserad och sade till TV4 att det vi kallar "östländerna" ju faktiskt innefattar halva Europa och att Sverige fått höga poäng av grannarna Danmark och Finland.

Annat som är värt att notera att troschocken i Greklands bidrag uteblev och att det verkar som växthuseffekten har flyttat östersjökusten till medelhavet. Lettlands trehundra tenorer sjöng på italienska och Litauen kompade sitt bidrag med spanskt gitarrplock.

De stora trummorna hade också gjort comeback etfer att Ruslana tog hem hela rasket för ett par år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro