ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hyr hus av socialen – utan rent vatten

Johanna Ohlson · 3 Apr 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Under sex månader har familjen Najmadin inte kunnat dricka sitt vatten.

Under sex månader har familjen Najmadin inte kunnat dricka sitt vatten. Foto:  : Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

BO. I sex månader har familjen Najmadin fått hämta sitt dricksvatten hos grannen. Vattnet som kommer ur kranen går inte att dricka. – Jag dricker så mycket jag kan i skolan så att jag inte behöver dricka när jag kommer hem, säger dottern Ivan Najmadin.

Familjen hyr sitt hus av fastighetskontoret genom socialtjänsten. Eftersom familjen får vatten från en egen brunn har fastighetskontoret provat att byta filtret. Men det har inte hjälpt.– Vattnet är fortfarande lika dåligt. När släkt och vänner kommer på besök tar de med sig vatten till oss, säger Sardar Najmadin.

Enligt familjen har man försökt få hjälp i ett halvår men fått svaret att man får köpa vatten i affären. Men ord står mot ord. Socialtjänsten menar att problemen bara nyligen har kommit till deras kännedom och ett vattenprov har tagits för att reda ut om vattnet går att dricka eller inte.– Självklart ska de ha tillgång till tjänligt vatten i huset. Men först måste vi invänta provsvaret, säger Gun Olsson, enhetschef på socialkontorets familjeenhet i Högsbo.

Till dess får familjen fortsätta att hämta vatten.– Vi kan inte dricka det här vattnet. Vi får ont i magen och diarréer. Vi känner att vi inte orkar längre. Om de inte kan göra något åt det måste vi flytta, säger Sardar Najmadin. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro