ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hyrde ut fjällstugor i Åre och Sälen – döms till fängelse

Emmelie Wallroth · 23 Jan 2015
Uppdaterad 25 Jan 2015
Stugan på bilden har ingenting med texten att göra.

Stugan på bilden har ingenting med texten att göra. Foto: TT/All Over Press


En kvinna i Sigtuna utanför Stockholm lade ut annonser på fjällstugor i Sälen och Åre och lägenheter i Stockholm på nätet. Men hyresgästerna fick aldrig några nycklar.

klar

Artikellänk är kopierad

Hyresgästerna kom i kontakt med kvinnan genom annonser på Blocket och Stugnet.

De betalade in både deposition och förskottshyra och fick veta att nycklarna till fjällstugorna skulle komma på posten. Men några nycklar kom aldrig.

I vissa fall har kvinnan uppgivit att nycklarna försvunnit på posten, att hon skrivit fel adress på kuvertet eller att de blivit stulna. Hon uppger att hon själv ska ha hyrt fjällstugorna under jul, nyår, sportlov och påsklov – och sedan försökt hyrt ut dem till privatpersoner för att tjäna pengar.

Kvinnan har berättat att uthyrningarna av olika skäl inte har genomförts på sättet som var menat från början, men har förnekat samtliga handlingar och uppgett att hon ”inte haft uppsåt att vilseleda någon”.

Trots det väljer nu hovrätten att lyssna på målsäganden och vittnen i fallet. I höstas dömdes kvinnan till två och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri i 46 olika fall.

Hon överklagade domen till hovrätten – som nu har fastställt straffet.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro