ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I Berlin finns allt du drömt om

Tidningen Res · 30 Okt 2011
Uppdaterad 22 Nov 2011
Tv-tornet är 368 meter högt och syns från hela Berlin. Högst upp finns en restaurang med bra utsikt över staden.

Tv-tornet är 368 meter högt och syns från hela Berlin. Högst upp finns en restaurang med bra utsikt över staden.


I alla tider har människor sökt sig till Berlin för att vara sig själva. Annamaria Olsson bor i Berlin och skriver regelbundet från den tyska huvudstaden i RES. Följ hennes blogg på res.se/blogg/ berlinenkarlekshistoria.

klar

Artikellänk är kopierad

Alla älskar tacos!
Alla älskar tacos!
Mexikanskt på Berlinvis.
Mexikanskt på Berlinvis.
Berlin funkar alla tider på dygnet.
Berlin funkar alla tider på dygnet.
Brandenburger Tor.
Brandenburger Tor.
Äkta tacos.
Äkta tacos.
Italienskt på Grünfish.
Italienskt på Grünfish.
Cloud cities.
Cloud cities.

Utställning med såpbubblemolnCloud Cities. En av de mest omtalade utställningarna är Tomas Saracenos Cloud cities på Hamburger Bahnhof. Den från Argentina bördige kosmopoliten ska spränga in 20 av sina enorma såpbubblemoln; idealistiska, drömska, skira och politiska. Hans verk kretsar kring frågor om jord­en och människans levnadsgränser i en framtid med ovissa klimatförändringar. Är ett alternativ att leva i artificiella moln i atmosfären? Idén kan trösta den största av klimatmisan­trop­er, om än så för en kort stund. Invalidenstraße 50-51, Mitte www.hamburgerbahnhof.deItalienskt som det ska varaRestaurant Grünfisch. Ni känner till den lite korta, snajdiga killen från Sicilien? Han som älskar fotboll, vin, fagra damer och sin mammas matlagning? Om den killen får Berlin-bestämma tar han sina flickvänner, älskarinnor och dejter till italienska Grünfish. Denna kille kysser dina fingertoppar, äter dig med blicken och är väldigt stolt när du vimmelkantig tar tillbaka allt du någonsin trott dig veta om pasta. För att tala italienska för nybörjare: ät här!Willibald-Alexis-Straße 27, Kreuzberg www.gruenfisch.de Mexikanskt hett även i BerlinTacoflava. Det finns en anledning till att alla i svenska slott och kojor älskar tacos: det är genialisk mat! Mexikansk mat är trendy business i Berlin. Inflyttade mexare skryter om kladdigast burrito och mest autentiska bruna bönor, och varenda dj tycks ha förfest på någon av alla nyöppnade mex-restauranger. Två hippa är Maria Bonita och Maria Peligro. Deras 400 besökande Berlin-dj:s kan inte ha fel; perfekt förfest- eller bakismat! Maria Bonita, Danziger Straße 33, Prenzlauerberg och Maria Peligro, Skalitzer Straße 81, Kreuzberg Viktig adress för modeintresseradeKonk. En av det lekfullt avantgardistiska Berlin-modets viktigaste adresser. Här ryms så väl feminina linjer, nyutslagna designer, klubbmode och konstnärliga accessoarer. Den ligger i Mittes gallericentrum. Här satsas det på plagg att bära säsong efter säsong. Plagg att älska och bära med stolthet. Du är plagget och plagget är du, och ni är sjukt gorgeous båda två! En sexappeal som ingen ny trendrapport i världen kan ta ifrån dig.Kleine Hamburger Straße 15, Mitte, www.konk-berlin.de Det du drömt om – och lite till Världens mesta låt om att bo i storstan heter Small town boy av Bronski Beat: en bespottad bög drar till storstan för att få vara sig själv. Människor har i alla tider kommit till Berlin för friheten, konsten, de vassa kanterna, samt att ligga (lite som man vill). Nattromantiker och ligghedonister blir svårligen besvikna, vare sig man fnittrar sig igenom ett besök på världens största erotikmässa, nakna burlesque-fester eller Berghains världskända darkrooms. Sök och du ska finna – allt du drömt om, och lite till. www.venus-berlin.com www.boheme-sauvage.net

LÄS HELA CITYGUIDEN PÅ TIDNINGEN RES HEMSIDA

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro