ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag avslutas rättegången

TT · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

I dag avslutas rättegången i Västmanlands tingsrätt mot den 32-åriga kvinna som är misstänkt för dubbelmordet på två små barn i Arboga.

Den rättspsykiatriska undersökningen av kvinnan kom fram till att hon inte var allvarligt psykiskt störd, vilket innebär att hon kan dömas till livstids fängelse. Undersökningen tog bara drygt två veckor, vilket är hälften så lång tid som normalt. Det beror på att hon inte har velat samarbeta med undersökningsteamet på den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge.

Josef Zila, docent i straffrätt, tror på lagens hårdaste straff.- Jag skulle tro att hon döms till fängelse på livstid. Det är svårt att tänka sig ett svårare fall än mord på två små barn och mordförsök på deras mamma, säger han.

Att hon skulle frias i det här läget bedömer han som uteslutet.Han anser det sannolikt att kvinnan, om hon blir slutgiltigt dömd, kommer att överföras till Tyskland för att avtjäna sitt straff.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro