ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag börjar skolan för Tom

Ulrica Widsell/Katarina Matsson · 20 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tom Almer-Cárdenas börjar skolan i dag i Fria Maria barnskola i Stockholm, en av landets allt fler friskolor.  

Tom Almer-Cárdenas börjar skolan i dag i Fria Maria barnskola i Stockholm, en av landets allt fler friskolor.   Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

SKOLSSTART I dag är det skolstart får många av länets skollelever. För sexårige Tom Almer-Cárdenas är det allra första skolldagen. Han börjar i sexårsklass på Fria Maria barnskola på Södermalm i Stockholm och Tom är också ett av allt fler barn som går i Stockholms friskolor.Med nya skolväskan på ryggen känns det mest bara roligt att det är dags för uppropet, men det är pirrigt också inför allt som är nytt, berättar Tom för Metro när vi spanade in i nya skolan tillsammans med honom och mamma Sara Almer.– Allting är spännande, att börja i själva skolan och få nya kompisar och så. Jag har några som jag känner redan, säger Tom.Sara Almer berättar att de valde friskolan Fria Maria barnskola främst för att det är en liten skola med små barngrupper i låg- och mellanstadieklasser.– Det känns väldigt bra att det är ett litet sammanhang med en personlig och familjär miljö. Det känns tryggt, säger hon.Fria Maria barnskola är ett personalkooperativ.– Jag tror det skapar ett starkt engagemang hos lärarna, säger Sara Almer.Tom ser särskilt fram emot idrottslektionerna.– Det ska bli kul att få spela fotbollsmatcher och jag tycker om gymnastik. Det ska bli roligt att bli bättre på matte också, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell/Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro