ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag chockhöjs kontantbiljetten

Patrik Wirén · 29 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Nu startar nya taxan – biljett per sms en av nyheterna

klar

Artikellänk är kopierad

DUBBELT. I dag chockhöjer SL priset på kontantbiljetter. Och det kommer att svida i plånboken för den som inte har en förköpsbiljett. En resa som tidigare kostat 20 kronor måste resenären nu betala det dubbla för. Den som står utan förköpsbiljett kan dock även handla sin biljett via mobilen. – Har man glömt att köpa biljett är sms-biljetten räddaren i nöden, säger SL:s presschef Björn Holmberg.

Prishöjningen är en del av SL:s strategi för att, av arbetsmiljöskäl, få bort pengahanteringen. Den 1 april blir det totalt stopp för att betala med kontanter på buss och längre fram även på lokalbanan.– Sedan enhetstaxan infördes har vi haft flera hot- och våldssituationer. Nu blir det samma pris på förköpsbiljett som tidigare, men i trafiken blir det dubbla priset.

Precis som tidigare kan man köpa enkelbiljett, periodkort eller förköpshäfte på sitt vanliga ställe, till samma pris. Men för den som glömt att köpa en biljett finns det ett nytillkommet alternativ: med sms-biljetten betalar köparen 26 kronor. Att den är sex kronor dyrare förklarar SL:s presschef med att den medför en transaktionskostnad. Kruxet är att kunden måste ha sitt abonnemang hos Telia, Comviq/Tele2 eller Halebop för att tjänsten ska fungera.– Det är några operatörer som ännu inte kommit med. Men vi vill att alla ska ansluta sig och hoppas de gör det så snart som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro