ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag kan de misstänkta släppas fria

Fredrik Beckman · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
I dag döms de åtalade  för Långaredsmorden

I dag döms de åtalade för Långaredsmorden


I dag kan de misstänkta dubbelmördarena i Långared komma att släppas fria. Eller så går tingsrätten på åklaga-rens linje. Metro reder ut vad som talar för en fällande eller friande dom.

klar

Artikellänk är kopierad

I sex dagar har rättegången mot de två män, 34 och 40 år från Polen, som misstänks för de brutala rånmorden på Inger och Torgny Antby i Långared pågått i Alingsås tingsrätt.

Nu är det åklagarna och förvarsadvokaterna som ska hålla sina slutpläderingar, tala för sin sak och påverka varför tingsrätten ska gå på just deras linje.

Teoretiskt kan männen släppas fria i dag, något som inte ens 40-åringens försvarare tror är rimligt. Ändå är bevisningen mot just 40-åringen tunnast.

– Jag har full förståelse att rätten behöver längre tid på sig att analysera. Det är mycket som ska analyseras, säger advokat Bertil Westlund.

Under rättegången har åklagarsidan med hjälp av mobilmastuppkopplingar, dna och olika vittnen försökt att visa att det inte kan finnas några alternativa gärningsmän än 34-åringen och 40-åringen.

Där har de flesta bevisen mot männen varit bevis mot 34-åringen. Något som också åklagare Patrik Tilly medger.

– Vi har inte så mycket på honom, säger han om bevisningen mot 40-åringen.

Försvarets strategi under rättegången har varit att försöka visa att det skulle kunna finnas en alternativ gärningsman. 34-åringen har vid flera tillfällen försökt att misstänkliggöra en av de andra männen som bodde i samma lägenhet som han själv, en man som också var misstänkt i inledningsskedet av utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro