ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag ska Johnny möta spårtjuven

Clarence Frenker · 15 Okt 2012
Uppdaterad 15 Okt 2012
Här syns hur den 28-åriga spårtjuven plockar av småbarnspappan Johnny  plånbok, telefon och guldkedja.  

Här syns hur den 28-åriga spårtjuven plockar av småbarnspappan Johnny  plånbok, telefon och guldkedja.   Foto: Polisen/Efterlyst


I dag möts offret Johnny och den 28-årige spårtjuven i rätten. Johnny ska själv förhöras och för första gången med egna ord berätta om händelsen. Advokat: Han vill vara med på rättegången.

klar

Artikellänk är kopierad

En månad har gått sedan Johnny, 38, bestals av spårtjuven när han låg medvetslös på t-banespåret och sedan lämnades att bli påkörd av tåget.

I dag möts de för första i rätten när rättegången mot den 28-årige mannen inleds i Södertörns tingsrätt.

– Min klient kommer att förhöras. Och som jag uppfattar det vill han vara med på rättegången, säger Johnnys advokat Patric Olivero.

Johnny, som tvingades amputera halva sin vänsterfot och har ett krossat knä, har sedan en tid lämnat sjukhuset men uppges fortfarande få vård för skadorna.

– Han mår betydligt bättre. Men skadorna vill jag inte kommentera, säger Patric Olivero.

Den 28-årige spårtjuven åtalades förra veckan för två fall av grov stöld. Han erkänner båda brotten.

Enligt Dan Östman, utredare vid Södertörnspolisen, finns ett flertal ärenden med liknande tillvägagångssätt, men inga av dem har man kunnat knyta till den åtalade 28-åringen.

– Jag är nöjd med utredningen och den hjälpen vi har fått från massmedia och samhället i övrigt. Det är det som har lett fram till att det blev ett ganska snabbt gripande. Det var viktigt för alla att få ett snabbt slut på det här, framför allt för offrets del, säger Dan Östman.

I slutet på förra veckan lämnades ett skadeståndsanspråk in på 8 250 kronor avseende den plånbok, mobiltelefon och halskedja i guld som Johnny blev bestulen på. Det avser också 10  000 kronor i kränkningsersättning.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro