ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I dag tar ex-nazistledaren plats för SD

TT-Metro · 10 Dec 2012
Uppdaterad 10 Dec 2012
I dag tar ex-nazistledaren plats för SD

I dag tar ex-nazistledaren plats för SD


Curt Linusson, som varit med i flera nazistiska partier, väntas i dag träda in i Lidköpings kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas mandat.

klar

Artikellänk är kopierad

Linusson vill företräda den politik som Svenskarnas parti står för. Ung vänster planerar att demonstrera i samband med fullmäktigemötet, uppger Nya Lidköpings-Tidningen.

Linusson är tidigare ledare för Legion Wasa, en halvmilitär nazistisk grupp som förberett sig för raskrig genom vapenövningar iklädda tyska milirätuniformer. 

– Ok, för tio år sedan var jag kanske nazist och viftade med högerarmen och det ena med andra. Det var den tiden, men nu ställer jag inte upp på sådant längre. Det är andra tider nu, säger Linusson till Expressen.

Trots att han nu valts in på demokratisk väg tar han inte helt avstånd från våld för att få fram sina politiska budskap, enligt Expressen. Snarare är det hans ålder, 69 år, som gör att han nu vill välja den parlamentariska vägen.

Han tar inte heller avstånd från delar av Anders Behring Breiviks dåd. 

– Är man som han var missbelåten med regeringen så kan jag ha en viss förståelse att han angrep regeringsbyggnaden. Men skjutningen på Utöya, jag finner inga ord för det. Det är så vidrigt, säger han till Expressen.

Linusson fick platsen sedan SD:s förra ledamot i fullmäktige flyttat från kommunen. Linussons namn skrevs in på flera SD-valsedlar 2010.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro