ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I framtiden reser du virtuellt

Johan Darin · 21 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RESOR. Virtuella resor kan bli ett alternativ till vanligt resande.– Till exempel skulle en ”resa för en kväll” kunna bli populärt.  Du sätter dig efter jobbet och reser till någon exotisk plats, säger Johanna Danielsson, analytiker på Kairos Future, ett företag som jobbar med framtidsanalys.

De senaste åren har vårt korta resande ökat och weekendresor blir allt vanligare. En sajt som Second Life erbjuder en möjlighet till ännu kortare resande.Second Life är ett virtuellt nätverk bestående av miljontals människor som går på klubbar och festar. Som knyter nya kontakter, flirtar, småsnackar och handlar med sajtens egen valuta som köps för riktiga pengar. Den är som gjord för virtuellt resande. Men det kommer inte ersätta traditionellt resande. – Njaa. Snarare kan det bli ett komplement. Till exempel skulle en sajt som Second Life kunna användas till att kolla hotellrum och resmål innan du väljer resa, säger Johanna Danielsson.

Hon tror också att sajten kan användas av länder för att marknadsföra sig. De kan bjuda in resebolag till virtuella träffar och där berätta och visa på ett levande sätt vad deras land har att erbjuda potentiella besökare. Men i dagsläget finns tekniska begränsningar. För att den här typen av ”kort resande” ska få genomslag måste grafiken förbättras. Den estetiska upplevelsen är i dagsläget inte tillräckligt bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro