ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I huvudet på Torkel

Katarina Matsson · 6 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Torkel Petersson.

Torkel Petersson. Foto: Urban Jörén 2008/ leStudio


klar

Artikellänk är kopierad

Kan vi köpa oss lyckliga? Det är frågan i nyskrivna pjäsen ”Allsång” som har urpremiär på Dramatens Elverket på fredag. Torkel Petersson, 39, spelar en av huvudrollerna.Vad handlar pjäsen om?– Ett par som vinner 1 miljon på Lotto och får lite naivt överdrivna drömmar om hur det ska förändra deras liv. De bjuder hem en kompis på skrytmiddag och han lackar ur lite på dem. Det handlar lite om hur man är offer för köpsamhällets vindar, vad man fyller sitt liv med, vad man tror ska göra en lycklig. Att de sänder en ny säsong av en sketen ”Parlamentet” eller att man har ett nytt kök som inte ens är så fint ...

Vad skulle du själv göra om du vann 1 miljon?– Jag skulle nog försöka köpa eller investera i något som har någon form av varaktigt värde. Ett sommarhus, eller lägga dem i en lägenhet, som en bas för livet. Det är inte så långt från ett nytt kök?– Nej, det är det väl inte, egentligen. Jag tycker inte att det är något fel i det, det är mer obalansen man kan vända sig emot.

Vad spontanshoppade du själv senast?– En yllefilt. Jag ville ha det mysigt.

Hur ser ditt kök ut?– Det är både modernt och lite gammalt, blandat. Jag är jätteintresserad av design och sådana grejer. Men man kan vara intresserad av någonting och så kan man vara slav under någonting, det är två helt skilda saker. Är man medveten om problematiken så kan man i alla fall fundera över om man köper en grej för att man vill det eller för att prins Bertil har en sådan, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro