ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I kväll kan du se 3D–tv i ditt eget vardagsrum

TT · 27 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Arsenal och Chelsea drabbar samman i 3D.

Arsenal och Chelsea drabbar samman i 3D. Foto: Akira Suemori/ap


klar

Artikellänk är kopierad

Viasat kör i gång sina 3D-sändningar i kväll. Du kan se Fabregas och Drogba i 3d.I kväll är det premiär för 3D-sändningar i svensk tv, när stormötet mellan Arsenal och Chelsea i Premier League visas i Viasat.– Det blir som att ha bollen och spelarna inne i vardagsrummet, säger Karin Zingmark på Viasat.Tillsammans med Samsung lanserade Viasat Sveriges första 3D-tjänst för en och en halv vecka sedan. Efter kvällens premiärsändning blir det mer fotboll, i form av matcher från Champions League-slutspelet som startar i februari. Det finns även 3D-film för strömning i Ondemand-butiken, bland annat publikfriaren ”Det regnar köttbullar”.– Om man tittar historiskt så har det inte hänt så mycket med tv-sändningarna sedan de startade, förutom att till exempel färg-tv kom. HD-tv gav bättre bild och ljud, men 3D är något helt annat som bara måste upplevas, säger Karin Zingmark.

Glasögonfri 3D-tv i Asien

Toshiba började i förra veckan sälja vad bolaget kallar världens första 3D-tv som inte kräver särskilda glasögon. Nyfikna spekulanter beskådade en 12-tumsvariant i centrala Tokyo, som säljs för motsvarande omkring 10 000 kronor. En 20-tumsvariant börjar säljas i helgen. Toshiba utnyttjar en särskild processteknik och flytande kristall i skärmen för att skapa ett djup i bilden.

Konkurrenten Sharp presenterade tidigare i år LCD-baserad 3D-teknik för små skärmar.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro