ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I kväll smäller det i Metro On Stage

Anneli Sandberg · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
Daniella Kruth vann Metro On Stage 2011. 

Daniella Kruth vann Metro On Stage 2011.  Foto: Henry Lundholm


I kväll ska en vinnare utses i Metro On Stage. Alla bidrag ska spela live på Göta Källare. Det kommer att skapas svensk musikhistoria”, säger juryns ordförande Anders Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Den Svenska Björnstammen stod ensamma kvar efter slutstriden 2010.
Den Svenska Björnstammen stod ensamma kvar efter slutstriden 2010.Foto: Henry Lundholm
Duon Joakim och Joel tog hem segern 2008.
Duon Joakim och Joel tog hem segern 2008.Foto: Henry Lundholm

1 124 bidrag anmäldes till Metro On Stage. Tio gick vidare till final. Fem som utsågs av folket och fem som valts ut av juryn. Och vid halv elva i kväll står en av dem som vinnare av Metro on Stage. Då ska juryn presentera årets segrare. 

– Jag tror att det blir en fin kväll med bra musik. Drömmar kommer att uppfyllas och tyvärr kan också några gå i kras, men det är så det ska vara i en tävling, säger juryordföranden Anders Johansson som till vardags driver A & R-bolaget  Albot & Albot. 

Han berättar att det är en enorm bredd på bidragen och att det finns några dark horses bland finalisterna. Om de kan leverera på livescenen när det gäller, så kan de gå långt säger han. 

– Jag hoppas att branschen står på tårna nu. Jag vet att flera skivbolag kommer att vara på plats och då har de här artisterna chansen att visa upp sig och kanske bli kontrakterande på plats. Det är en förutsättning att vara bra live i kväll. Det blir första intrycket för både branschen och för publiken, säger han. 

Anders Johansson hoppas att valet av vinnare blir lätt för då vet juryn att de har en självklar vinnare. 

Anton Körberg, är kvällens konferencier, och han är peppad att få i gång partystämningen på, en förhoppningsvis, smockfull Göta Källare. 

– Absolut! Det ska bli riktigt roligt! Det är alltid kul att lyssna på bra band. Vi ska hitta på nått roligt under kvällen.

Hoffmaestro kommer att gästspela på Göta Källare och DJ:n AxLNiMal kommer höja partystämningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro