ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I kväll tvingas tre lämna den digitala talangtävlingen Self Made

Linnéa Borgert · 5 Maj 2017
Uppdaterad 5 Maj 2017
Både Amanda Kaplan och John-Emil Johansson hoppas gå vidare i kvällens åttondelsfinal.

Både Amanda Kaplan och John-Emil Johansson hoppas gå vidare i kvällens åttondelsfinal. Foto: Privat


Den digitala talangtävlingen Self Made börjar dra ihop sig. I tisdags blev 21 deltagare tolv, och i kväll måste ytterligare tre lämna innan det är dags för finalfasen. Amanda Kaplan, 22, är en av de som hoppas ta sig vidare. – Det är drömmen liksom, ju närmre man kommer desto verkligare känns det, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Röstningen pågår redan för fullt, men ingenting är avgjort förrän i kväll. Då blir det klart vilka nio som går vidare till finalfasen i den digitala talangtävlingen Self Made, som Metro är samarbetspartner till.

– Just nu är jag inte nervös, jag är taggad, men jag hoppas att nerverna inte kommer när man väl står där, säger 22-årige Amanda Kaplan.

Amanda, som kommer från Lund, säger att det hade betytt ”allt” för henne att vinna Self Made, vilket skulle innebära 25 000 dollar och ett skivkontrakt.

– Det är genom musiken jag talar från hjärtat, och att kunna få göra det varje dag, är ju allt för mig. Det är drömmen, säger hon.

LÄS MER
De kommer att leda nya talangprogrammet ”Self Made”

Hon berättar att hon har sjungit, spelat piano och gitarr sedan barnsben. Hon har också skrivit egna låtar.

– Det har verkligen varit ett sätt för mig att förmedla känslor i olika situationer, säger Amanda.

24-årige John-Emil Johansson, som också tävlar i fredagens åttondelsfinal, säger att han är förvånad över framgången i tävlingen.

– Jag kan inte riktigt förstå det själv. Jag hade inte alls tänkt att jag skulle gå så långt, men nu är det inte så många kvar så nu är det bara att köra på. Man får ge allt och sedan får man se om det räcker hela vägen, säger han.

Vad skulle det betyda för dig att vinna Self Made?

– Shit, det skulle betyda hur mycket som helst. Det är en så grymt bra tävling, tycker jag, för de letar ju genuint efter någon att arbeta med. Det är ett så pass professionellt team så vem som helt skulle ju göra vad som helst för en sådan här chans.

Förutom Amanda och John-Emil tävlar Niklas Carson, Frida Josefsson, Caroline S. Berntson, Nomi Bontegard, Ida Rydberg, My Kullsvik, Dylan Diomari, Victoria Grace, Robin Brorsson och Evelina Eliasson i åttondelsfinalen. Self Made sänds i kväll klockan 19 på Kanal 5 och röstningen pågår online fram till klockan 22.

pil
Så här går Self Made till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser nio talanger som går vidare till finalfasen.

Finalfas 9 maj – 26 maj

Nio finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro