ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I mars 2010 blir jag fri ... kanske

Annika Olofsdotter Bergström · 4 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Alla onda ting är tre. Den vice vd:n säger, i en intervju jag läser, att företaget står för: valfrihet, enkelhet, snabbhet och oslagbart värde för pengarna. Nyss blev jag uppringd av en säljare. Jag fick veta att jag var en så kallad storkund. Han lät så glad för min skull och ville erbjuda mig gratis internet i ett halvår. 

Jag har redan fått det erbjudandet när jag köpte en ny mobil i mars. Den säljaren var så duktig. Ny mobil, tunnare, mer kapacitet, coolare. Gratis internet i sex månader. En försäkring ifall man skulle tappa mobilen i ett vattenglas. Det är bra att ha, menade säljaren. Försäkringen kunde sägas upp på en månad. Jag slog till.

Snart fick jag min räkning. Internet kostade halva priset av ursprungspriset och jag betalade för ett extra abonnemang. Jag kom på att hemförsäkringen täckte och därför behövdes inte den där vattenglasförsäkringen.

Jag gick till butiken. Där fick jag veta att försäkringen har ett års uppsägningstid och att det där med gratis internet absolut inte gällde. Och varför hade jag ett extra abonnemang helt plötsligt?

Jo visst, de kände till säljaren, fler kunder hade varit inne och klagat eftersom han hade sålt för glatta livet utifrån sitt eget lilla huvud. Två gånger har jag besökt butiken. Ingen hjälp att få därifrån. Jag har ringt butikschefen. Han ringer aldrig upp. Vice vd:n säger också i intervjun att två tredjedelar av de anställda arbetar med svälj- och hund-service.

Den glade telefonförsäljaren blev förbannad över att jag hade blivit lurad och sa tröstande att han trodde att säljkollegan hade fått sparken. Tyvärr kunde han inte avsluta min försäkring. Tyvärr kunde han inte ge mig gratis internet. Men du kan få en ny mobiltelefon, sa han. Den glade säljaren berättade nu ännu gladare om mobil-erbjudandet: ”Tre månader gratis, sedan får du betala endast 69 kronor i månaden. Men du måste byta abonnemang.” Valfrihet, enkelhet, snabbhet och oslagbart värde för pengarna låter med ens som om vice vd:n har Tourettes syndrom. Bredbandet är långsamt, så klart, det är ju endast 7,2 mbit. Det ska minsann bli 21 mbit snart. Först i världen, till och med. Ibland fungerar inte bredbandet alls. Häromdagen var jag inne på mina personliga sidor för att ta bort allt onödigt som jag har i abonnemanget. Då låg sidan nere för teknisk översikt. ”Vi ska fortsätta att förändra marknaden genom att leverera, överraska och underhålla”, lovar vice vd:n också.

I mars 2010 blir jag fri. Om inte vice vd:n har en ny slogan: Överlever du ska du hållas under tre resten av livet.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Olofsdotter Bergström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro