ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I morgon kan Skelettkvinnan dömas till fängelsestraff

Fredrik Beckman · 16 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012
Den 5 september sköt den berusade 37-åriga kvinnan med ett vapen från sin  lägenhet i Bergsjön. Polisen slog till och i lägenheten hittades skelettdelar. Den 30  september släpptes hon ur häktet i väntan på dom. 

Den 5 september sköt den berusade 37-åriga kvinnan med ett vapen från sin  lägenhet i Bergsjön. Polisen slog till och i lägenheten hittades skelettdelar. Den 30  september släpptes hon ur häktet i väntan på dom.  Foto: Polisen


Frias eller fällas för brott mot griftefriden. I morgon får Skelettkvinnan sin dom. Hon riskerar två års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon klockan 14.00 blir domen mot den 34-åriga Göteborgskvinnan offentlig. Hon släpptes fri efter sista rättegångsdagen för drygt två veckor sedan i väntan på domen. 

Men tingsrättens ordförande Henrik Winman var också noga med att påpeka att hon fortfarande var på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden.

I morgon offentliggör han om han och de tre nämndemännen fortfarande tycker det.

Åklagare Kristina Ehrenborg-Staffas strategi var under rättegången att visa upp bilder på hur den 34-åriga kvinnan använder skelettdelar för sexuella ändamål, vittnesmål som beskriver samma sak, verktyg som kan användas vid gravplundring eller ta sig in på bårhus, filmer och texter som visar 34-åringens stora och onormala intresse för döden.

Försvaret har påvisat att bilderna är gamla och inte ens föreställer 34-åringen. Och skulle det vara hon så är bilderna så gamla att brottet är preskriberat. Det gäller inte de skelettdelar hon står åtalad för att ha hanterat oetiskt och skymfligt.

Vittnesmålen är andrahandsuppgifter där 34-åringen har berättat saker för kvinnor när hon varit berusad eller påverkad av droger. Verktygen är helt normala verktyg som finns i ett hem, menar 34-åringen och det är inte förbjudet att ha ett intresse för döden.

Även åklagaren, precis som försvaret, har påpekat att det inte är brottsligt att förbereda brott mot griftefriden.

Ett viktigt bevis blev aldrig något bevis under rättegången: den dator med tillhörande hårddiskar som utredarna inte lyckats knäcka krypteringen till. 

Metro har också kunnat avslöja att utredarna gett upp hoppet om att komma in i den.

Åklagaren hade hoppats hitta nyare bevis i den, något nu alltså rätten inte får ta del av huruvida det fanns eller inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro