ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I morgon smäller det – äntligen får vi lön

Catrine Odell · 24 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
– När jag får lön går jag ut och äter och köper något till mig själv, till exempel kläder och saker till hemmet, säger Evelina Karlsson, 27, Stockholm.

– När jag får lön går jag ut och äter och köper något till mig själv, till exempel kläder och saker till hemmet, säger Evelina Karlsson, 27, Stockholm. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Efter en bister januari kommer äntligen årets första lön. ”Jag ska köpa smink och gå till frissan”, säger Jonna, 19.Januari har varit knaper. Men den 25:e smäller det.– Jag ska köpa smink och gå till frissan, säger Jonna, 19.

Maria Karlsson, 47, har längtat till den 25:e. – Jag och sambon ska gå ut och äta. Utan barn. För oss handlar det om att få tid ihop men pengar är efterlängtat.

Januari är en tuff månad för många och lönen är efterlängtad.Jonna Froom, 19, tjuvstartar i helgen med en hotellnatt hon fått i julklapp. – Nästa helg blir det Jokkmokks marknad och fest. Innan dess ska jag köpa smink, skor, fixa håret och fötterna.

Kicki Juhlin, 45, ska köpa skor och Google­aktier. – Jag måste vara snäll mot mina fötter som jag kliver omkring på tolv timmar om dagen, minst.

Bodil Hallin, privatekonom på Ikanobanken uppmanar oss att vara positiva. – Det är okej att leva lite enklare. Håll utkik efter gratisaktiviteter i tidningen. Ät enkel mat. Slå två flugor i en smäll, dra ner på både plånbok och midja. Köp second hand till cocktailfesten, kolla bytessajter, skippa småutgifter som till exempel läsk varje dag. Utnyttja det som finns i frysen.– Kom ihåg att 20 sparade kronor om dagen blir 600 kronor i månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Catrine Odell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro