ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I solens frånvaro: Fem aktiviteter i Stockholm under helgen

Gustaf Larsson · 8 Aug 2018
Uppdaterad 8 Aug 2018
Titta på Lars Lerins konst eller organiserat slagsmål i helgen.

Titta på Lars Lerins konst eller organiserat slagsmål i helgen. Foto: IBL


Efter en sommar kantad av värmeböljor och torka ser det ut att bli både kallare och blötare i helgen. Så varför inte passa på att göra någon aktivitet som inte innebär att bada eller tvingas kyla ner dig inomhus? Här är fem tips.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Utomhusbio med Stockholm som bakgrund

Dra på dig en filt och slå dig ner på takbaren Sthlm under stjärnorna, där det varje söndag under sommaren visas utomhusbio. Den här söndagen får tittare se den franska filmen ”Det stora blå” från 1988. Evenemanget är gratis, så kom i god tid för att få plats.

Var: Brunkebergstorg 2-4När: Söndag den 12 augusti från 19.00

2. Organiserat slagsmål på lokal

När stora delar av Trädgårdens klientel (gissningsvis) har begett sig till Göteborg och Way out west under helgen, passar Trädgården på att anordna wrestling för sina besökare. Det är Sthlm Wrestling som ligger bakom evenemanget, dit bland andra den nordiska mästaren Starbuck kommer för att få sina fiskar varma i ringen.

Var: Hammarby slussväg 2När: Fredag den 10 augusti mellan 17.00 och 21.00

3. Se jorden från ovan

Följ med till rymdstationen ISS i den unika filmen ”A Beautiful Planet” och se hur vår planet ter sig från astronauternas perspektiv. Det är NASA som ligger bakom projektet, vars syfte är att tittarna ska förstå hur världen fungerar. Under den 45 minuter långa filmen står youtubern och författaren Clara Henry för berättarrösten.

Var: Naturhistoriska riksmuseet, Frescativägen 40När: Klockan 12.00 och 16.00 varje dag

4. Beskåda Lars Lerins verk

Kristallen-vinnaren, tv-personligheten och framför allt konstnären Lars Lerin ställer ut ett hundratal av sina målningar på Liljevalchs under sommaren. Till utställningen har även poeten Eva Runefelt låtit sig inspireras av Lerins verk och skrivit 22 färska dikter till dem som finns att läsa på plats.

Var: Djurgårdsvägen 60När: Fredag – söndag mellan 11.00 och 17.00

5. Kolla på djur i vatten

Med lika delar vackra som gripande bilder och filmer, visar Fotografiska upp utrotningshotade miljöer och vilda djur i världshaven. Fotograferna Paul Nicklen and Cristina Mittermeier har tillsammans med organisationen Sea Legacy lyft fram fakta om djuren som kanske vanligtvis inte får stå i centrum.

Var: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22När: Torsdag – lördag mellan klockan 09.00 och 01.00

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro