ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I stället för havsutsikt – grannens garage

Kinga Lezanska Sjölin · 20 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Efter åtta år av överklagan och avslag i kammarrätten byggs nu ett stort garage som skymmer havsutsikten för 15 familjer. 

Efter åtta år av överklagan och avslag i kammarrätten byggs nu ett stort garage som skymmer havsutsikten för 15 familjer. 


klar

Artikellänk är kopierad

De flyttade dit för havsutsikten. Nu bygger en granne bort den. – Byggrätten väger tyngre än rätten till utsikt, säger Michael Hedman på stadsbyggnadskontoret i Malmö.Efter åtta år av överklaganden och avslag i kammarrätten byggs nu ett stort garage med tillhörande plank. Att det förstör ­sunds­utsikten för närmare 15 familjer på Ön i Limhamn är inget hinder, anser Michael Hedman som beviljat bygglovet. – Jag ser inte att det skulle medföra någon större olägenhet, säger han.

Värst drabbad är familjen Persson. Garaget byggs på deras tomtgräns och tar bort havsutsikten från bottenvåningen och uteplatsen. – Det är totalt hänsynslöst. Jag förstår inte att kommunen gett bygglov, för garaget stör hela omgivningen, säger Christer Persson.

När andra i kvarteret ville utvidga sina balkonger fick de avslag i byggnadsnämnden, enligt Anders Ljungar i huset mittemot. Därför är det konstigt att en familj nu får bygga ett stort garage.– Fastigheterna runt om­kring kommer utan tvekan att sjunka i värde.

Rita Ström, som också bor i området, brukade tidigare titta på båtar och sjöfåglar från sitt matbord. – Nu ser jag inte ens en centimeter av havet.Garagebygget har ännu en gång överklagats och prövningen ligger hos länsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro