ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I Sverige är folk lite försiktigare”

Caroline Wetterborg · 6 Mar 2012
Uppdaterad 6 Mar 2012
Molotov Jives nya skiva ”Storm” släpptes i förrgår.

Molotov Jives nya skiva ”Storm” släpptes i förrgår. Foto: Henric Lindsten


Rockgruppen Molotov Jive släpper ny skiva. Storm” spelades in med stjärn-producenten Sylvia Massy, som jobbat med bland andra Prince, System Of A Down och Johnny Cash.

klar

Artikellänk är kopierad

Molotov Jive är tillbaka – med ett nytt sound och nya albumet ”Storm”. Tre år har gått sedan rockkillarna med rötter i Karlstad släppte sin senaste platta. Sångaren Anton Annersand, 25, förklarar att bandet behövde en paus från rampljuset. – Vi var trötta på det vi gjorde. Vi turnerade väldigt mycket på de två förra skivorna och det kändes som vi inte längre kunde relatera till det vi höll på med. Vi var tvungna att ta ett ganska långt break, säger han. ”Storm” beskriver Anton Annersand som en pånyttfödelse, Molotov Jive 2.0. Soundet har fått en ny riktning. – De två tidigare skivorna låter ganska britt-poppiga. ”Storm” är mörkare, vemodigare och lite hårdare. Jag vill inte säga att den nya skivan är vuxnare, då låter det som att den är tråkig och akustiskt, haha, men lite vackrare och tryggare, säger han. Den nya plattan spelades in under fem veckor i USA och producerades av stjärnproducenten Sylvia Massy, som tidigare jobbat med bland andra Prince, Johnny Cash och System Of A Down. – Det var jätteroligt och väldigt annorlunda. Där är det en otrolig hierarki, vi hade säkert tre assistenter och Massy gled runt som en drottning. Det tog lång tid att vänja sig vid att man inte ens fick slå på förstärkaren själv, säger Anton Annersand. Hur påverkade Massy er musik som producent? – I soundet var hon väldigt central med att dra saker till sin spets. Vi kände kanske att vi kompromissat lite förut och nu var det dags att verkligen våga göra stora gester. Här i Sverige är folk lite försiktigare men där är det så att vill man ha det fett så vrider de på fettknappen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro