ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I väntan på sommarjobbet

Johanna Ohlson · 25 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bianca Hamid, Malin Edström och Alexander Butler har sökt sommarjobb på Liseberg. 

Bianca Hamid, Malin Edström och Alexander Butler har sökt sommarjobb på Liseberg.  Foto: Petra Jonsson


Liseberg är en stor attraktion – rekordmånga ska anställas i år

klar

Artikellänk är kopierad

Kommunen erbjuder cirka 1 000 sommarjobb. Liseberg erbjuder det dubbla. I år ska man dess­utom anställa fler sommarjobbare i och med den nya attraktionen Evert Taubes värld.Redan i januari började Liseberg med sin rekryteringsprocess inför sommaren. Bland drygt 4 000 an­sökningar ska man hitta 400 lämpliga glädjespridare. För trots att man har totalt 2 000 sommarjobbare varje år är det bara drygt 400 man nyanställer. De andra hänger med sedan förra säsongen.

Tre av dem som sökt i år är Alexander Butler, Malin Edström och Bianca Hamid. Trots att de ska in på sin första intervju är de inte nervösa.– Nej, det är bara att ta det som det kommer. Det är ingen idé att vara nervös, säger Bianca Hamid.

I år kommer Liseberg att anställa något fler än tidiga­re. Orsaken till det är Evert Taubes värld. Upplevelseattraktionen är ny för i år och kommer att kräva ett antal värdar och värdinnor.Hanna Janson, en av rekryterarna, letar efter sociala människor.– Det låter klyschigt, men man måste vara glad och positiv för att jobba på Liseberg. Man träffar oerhört mycket människor och måste även kunna jobba bra i team.

Innan urvalet är klart har hon träffat 1 000 sökande. – Vi tar kort på alla för att komma ihåg dem. Annars skulle det inte gå, säger Hanna.

I mars ska alla sökande ha fått besked. Då står det klart om Alexander, Malin och Bianca får tillbringa sommaren i Lisebergs pastellfärgade kläder.– Jag hoppas att jag får sälja spunnet socker, säger Alexander. 

Över tusen jobb lottas ut

Just nu ligger 500 sommarjobb ute på Platsbanken för Västra Götaland. Ungefär 60 av dem är i Göteborg.

– Det kommer att bli fler och fler nu den när­maste tiden. Det är i första hand vårdjobb som redan lagts ut. Där behövs det mycket personal, säger Jörgen Nordgren, arbets­förmedlare i Göteborg. De flesta jobb som annonseras via arbetsförmed­lingen är jobb inom vården och restaurang­branschen.

Förutom sommarjobb hos privata företag erbjuder kommunen varje år ett antal jobb som lottas ut. I år räknar man med att det blir mellan 1 000 och 1 300 jobb.Sista ansökningsdag är den 17 mars.

Den 3 april lottas jobben ut.   

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro