ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

I vår kan alla elever få sätta betyg på lärare

Conny Emmelin · 7 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Läraren Thomas Erlandsson och eleverna Malik Iddris, Diana Klass, Arbrora Bytyqi och Medina Celahmetovic deltog alla i vårens försöksomgång av läraromdömen. Till våren kan alla Malmös grundskoleelever delta.

Läraren Thomas Erlandsson och eleverna Malik Iddris, Diana Klass, Arbrora Bytyqi och Medina Celahmetovic deltog alla i vårens försöksomgång av läraromdömen. Till våren kan alla Malmös grundskoleelever delta. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Försöket med att elever sätter betyg på sina lärare permanentas, enligt ett förslag. Det kommer heller inte längre att vara frivilligt för lärarna.Till våren kan Malmös alla grundskoleelever få utvärdera sina lärare. Under försöket av det omdebatterade förslaget var det frivilligt för lärarna att vara med. Nu tas valfriheten bort. – Det blir ett mer intressant underlag om det inte bara rör sig om lärare som anmält sig själva, säger Henric Kahlmeter, ordförande i genomförandegruppen av projektet. Omkring 3 000 grundskollärare i Malmö kan komma att utvärderas av de drygt 22 000 eleverna. Det försök som gjordes i våras på 30 frivilliga lärare visade att eleverna gav höga betyg. Men enkäten ska finslipas och ett IT-stöd ska utvecklas innan utvärderingen kan bli permanent. Därför kommer modellen testas ytterligare en gång under senhösten. Dessutom ska samråd ske med representanter från lärarfacken. Bo Sundqvist, ordförande i Lärarnas Riksförbund i Malmö, är negativ.– Det fokuserar inte tillräckligt mycket på att eleverna lär sig något. I stället läggs för mycket fokus bara på att eleverna mår bra, säger han.Flera av lärarna som Bo Sundqvist pratat med tycker att utvärderingen inte ger något. – Vi lärare springer redan benen av oss och detta blir ytterligare en uppgift som en del av oss tycker är meningslös, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro