ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ian Persson på egen hand

Susanna Mattsson · 29 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Soundtrack of Our Lives-gitarristen släpper soloskiva

klar

Artikellänk är kopierad

Ian Persson.
Ian Persson.Foto: Henrik Brunnsgård

En planerad tv-serie som lades ner i sista stund var upptakten till att Soundtrack of Our Lives-gitarristen Ian Persson nu debuterar som soloartist. För det var inga undertryckta solokarriärdrömmar som låg bakom skivan ”Diamonds in the rough”.

VILL FÅ UTRYMME – Nej, jag har aldrig haft någon ambition att gå solo och vara ensam stjärna. Det är en skön trygghet att vara i ett band, men det skrivs mycket låtar i Soundtrack, och man får inte alltid utrymme att få ut allt man har inom sig, säger Ian Persson. På nya plattan har han dock fått god musikalisk hjälp av bandkamraterna. – Det föll sig så. Vi höll på att spela in ”Origin” samtidigt, så jag tog den lättaste utvägen. Förutom det mest uppenbara, att sången är annorlunda, låter det ganska mycket Soundtrack om plattan. Om jag från början hade tänkt att det skulle vara ett soloprojekt rakt upp och ner skulle jag kanske ha valt andra musiker.

BANDET FÖRST Några solospelningar blir det i vår, men bandet kommer ändå i första hand. – Men givetvis är det kul att sätta sig själv på hal is. Det är spännande och ovant att stå själv bland ris och ros. I höst har vi sagt att vi ska vara lite lediga i bandet. Vi får se vad som händer då.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro