ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ibland är det bäst att se glad ut och tacka

Leif Oldenburg · 27 Dec 2011
Uppdaterad 26 Dec 2011
Etikexperten Mats Danielsson tipsar om hur du hanterar oönskade julklappar.

Etikexperten Mats Danielsson tipsar om hur du hanterar oönskade julklappar. Foto: Henry Lundholm


Kan man byta oönskade julklappar? Etikexperten Mats Danielsson ger råd. I morgon kan du byta klappar på Tekniska muséet i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Du hade önskat dig en maffig deckare, men fick ”Andningsgunga” av den tyska poeten Herta Müller. Tacka och le för att rädda julstämningen – eller be om kvittot för att kunna byta? – Det hänger på vem givaren är och vad som låg i paketet, säger etikettexperten Mats Danielsson. I fråga om böcker och kläder är det helt okej att be om ett kvitto för att byta, anser han. – Om partner har köpt en tröja som inte faller i smaken ska man absolut vara ärlig. Däremot börjar det bli komplicerat om mormors kusin har köpt ett kakfat. Då bör man vara mer finkänslig, anser Mats Danielsson. – Se glad ut och tacka. Om inte annat för att någon tänkt på dig. Tänk alltid på att givaren haft en tanke bakom julklappen och kanske letat länge. – Uppskatta gesten, inte själva innehållet i paketet. Värdet ligger i tanken bakom gåvan, säger Mats Danielsson

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro