ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica-butiken får slut på raklödder – för att barn gör slajm

Filip Häggberg · 25 Sep 2017
Uppdaterad 25 Sep 2017
Ica Kvantum i Sickla har tvingats gå ut med en lapp för att förklara bristen på raklödder.

Ica Kvantum i Sickla har tvingats gå ut med en lapp för att förklara bristen på raklödder. Foto: Sara Rörbecker/TT


På Ica Kvantum i Sickla är det brist på raklödder. Anledningen? Barn använder produkten som ingrediens för att göra slajm. Nu har personalen satt upp en lapp i butiken för att förklara situationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under sommarlovet märkte personalen på Ica Kvantum i Sickla, söder om Stockholm, att raklöddret började ta slut snabbare än vanligt.

Snart kunde de konstatera vad det berodde på. ”Slajmtrenden”, som Metro tidigare rapporterat om, hade kommit till butiken. Det handlar om att barn och unga köper ingredienser efter recept de hittat på internet för att göra egen slajm.

Raklödder är en av huvudingredienserna.

– Vi märkte av det på sommarlovet, att det började ta slut. Många barn kom också och frågade om raklödder. Jag hade sett en massa bilder och videos på Facebook om slajmet, så jag förstod vad de skulle använda det till, säger Ella Palmborg, hälso- och skönhetsansvarig på Ica-butiken.

I butiken har Ella Palmborg satt upp en lapp för att förklara bristen på raklödder. ”Tyvärr har ICA problem i produktionen av raklödder av sitt eget märke då det är en ny trend att göra slime med detta som huvudingrediens”, lyder den.

I receptet där raklödder är en av huvudingredienserna återfinns också produkter som lim och linsvätska. Kemikalieinspektionen har tidigare gått ut och varnat för att använda det för att göra slajm – man ska inte använda kemikalier på sätt som de inte är avsedda för, menar de.

Bland annat kan barns hud vara extra känslig för vissa kemikalier i limmet.

Ella Palmborg är medveten om riskerna och har tagit till åtgärder.

– Jag har valt att inte sambandsexponera ingredienserna, som ansiktsmask, raklödder och linsvätska i butiken, säger hon.

Det är inte helt lätt att kompensera försäljningen av raklöddret för butiken. Enligt Ella Palmborg är det brist på raklödder generellt.

– Även om vi lägger fler ordrar är det inte säkert att det kommer. Det är svårt att få tag på.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro