ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica-butiken vill rädda djuren från torkan – ger bort frukt och grönt

Gustaf Larsson · 10 Jul 2018
Uppdaterad 10 Jul 2018
Torkan har slagit hårt mot böndernas djur. På bilden ser man kor från Öland där torkan är påtaglig.

Torkan har slagit hårt mot böndernas djur. På bilden ser man kor från Öland där torkan är påtaglig. Foto: IBL


En Ica-butik i Ystad väljer att skänka överbliven frukt och grönsaker till bönder. Detta på grund av den svåra torkan som har bidragit till bristen av djurfoder. Krisen just nu är väldigt akut”, säger butikschefen.

klar

Artikellänk är kopierad

På grund av torkan i Sverige har foderbristen varit ett hårt slag mot landets lantbrukare. Förra veckan kunde Metro rapportera att LRF på Gotland samlades för ett krismöte om foderbristen.

– Det kan bli väldigt, väldigt illa om det inte kommer mer regn, sa Anna Törnfelt, ordförande för LRF Gotland, då.

Nu väljer en ICA-handlare i Ystad att dra sitt strå till stacken genom att skänka överblivna grönsaker och frukt till lokala bönder. Detta för att de inte har tillräckligt med foder att mata sina djur med.

– Krisen just nu är väldigt akut och det handlar ju om ett kretslopp. En del av vår idé på Ica Kvantum är att ha lokala, svenska varor och får inte djuren mat så kan bönderna inte leverera kött till våra butiker. Då blir ingen nöjd, säger butikschefen Christian Olofsson till Aftonbladet.

Enligt Christian Olofsson är det viktigt att fler hakar på hans initiativ.

– Det känns kanon att bidra med det lilla vi kan bidra med. Jag uppmanar alla andra matbutiker att hänga på det här, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro