ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica-butikens smarta lösning – för att hundarna ska slippa heta bilar

Johan Wikén · 16 Jun 2017
Uppdaterad 16 Jun 2017
Gårdarna stod klara i veckan.

Gårdarna stod klara i veckan. Foto: Ica Maxi Östersund


Under sommaren kommer det många larm om hundar som lämnats i stekheta bilar på parkeringar. Nu har Ica Maxi i Östersund tagit krafttag mot problemet – genom att bygga hundgårdar där husdjuren kan lämnas under butiksbesöket.

klar

Artikellänk är kopierad

Värme och gassande sol kan innebära lidande och livsfara för hundar som lämnats ensamma i bilar. Under sommarmånaderna strömmar larmen in till polisen som då och då tvingas krossa en bilruta för att rädda en hund.

På Ica Maxi i Östersund försöker de motverka problemet. De har nämligen byggt fyra hundgårdar utanför butiken där hundarna får skugga och tillgång till vatten.

”Tanken är att ni ska kunna lämna era hundar i en av gårdarna så att dom får frisk luft och skugga. Det finns även tillgång till vatten precis bredvid. Det finns karbinhakar så man kan stänga, och vill ni låsa om era hundar så kan ni ta med eget hänglås! Hur bra?”, skriver Ica Maxi på sin Facebooksida.

Ett initiativ som verkar tas emot med glädje av kommentarerna att döma.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro