ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica-chefen belönade personalen – med Spanienresa

Ida Gustafsson · 9 Maj 2016
Uppdaterad 9 Maj 2016
När personalen i Tomas Emanuelz minskade matsvinnet fick de en inspirationsresa till Granada i Spanien.

När personalen i Tomas Emanuelz minskade matsvinnet fick de en inspirationsresa till Granada i Spanien. Foto: TT/Tomas Emanuelz


När personalen på ICA Maxi utanför Sundsvall lyckades minska matsvinnet fick de en belöning – en veckas till spanska sydkusten. "Det har varit lärorikt for oss alla", säger handlaren Tomas Emanuelz.

klar

Artikellänk är kopierad

Under förra året bestämde handlaren Tomas Emanuelz tillsammans med personalen att de skulle minska matsvinnet i Maxi-butiken i Birsta utanför Sundsvall. Lyckades de skulle personalen bjudas på en inspirationsresa, vilket Sundsvalls Tidning var först om att rapportera. Och efter att ha genomfört en rad åtgärder visade bokföringen 2015 att svinnet minskat och att målet var nått. Och biljetter bokades till Granada i Spanien.  – Vi jobbar mycket med färskvaror och vi ville specialisera in oss på Spaniens tapaskultur, säger Tomas Emanuelz.LÄS MER: Chefen Lars, 65, går i pension - ger sina anställda miljonbonus  60 personer ur personalen delades in i två grupper och fick åka ner en vecka var i slutet av april. Under veckan fick personalen lära sig mer om ibericoskinka, olivolja och studiebesök på en grönsaksodling.  – Det har varit jättebra, det har varit lärorikt för oss alla, inte minst genom att vi fått varukunskap, men även kulturen. Och som grupp har det varit jättebra, vi är en stor butik och alla jobbar inte samtidigt och lär inte känna varandra, så det har varit väldigt nyttigt. LÄS MER: Ger sina anställda 12 miljarder i bonus: "Det är ni som gör oss bättre"  Kommer ni att göra en liknande resa framöver? – Vi jobbar med olika målsättningar hela tiden. Men om vi vill vara i framkant är det viktigt att se vad som fins utanför Sveriges gränser. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro