ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica-Jerry drömmer om Hollywood

Evelina Pålsson · 6 Mar 2016
Uppdaterad 6 Mar 2016
Mats Melin mer känd som "Ica-Jerry drömmer om att spela in en film med Bruce Willis.

Mats Melin mer känd som "Ica-Jerry drömmer om att spela in en film med Bruce Willis. Foto: TT Nyhetsbyrån/Alamy


För sju år sedan gjorde Mats Melin entré i tv-rutan och blev Ica-Jerry med hela svenska folket. Men i en intervju med Resumé berättar han om sina Hollywooddrömmar.

klar

Artikellänk är kopierad

I hemstaden Hudiksvall har Mats Melin, 46, fått en stjärna på stadens egen Walk of fame. Genom sin medverkan i Ica-reklamen och Glada Hudik teatern har han gjort sig ett namn i Sverige men för Resumé berättar han att han har siktet inställt på Hollywood. Drömmen skulle vara att få göra en filminspelning. Helst inom action eller komedi som är Mats Melins favoitgenrer.

– Jag vill spela i en Die Hard- film mot Bruce Willis. Det tar ju ett tag att spela in film, så jag kanske är tillbaka här i Sverige om två, tre år. Då kommer det gå sådär när jag ska prata med Pär Johansson och de andra när jag pratar amerikanska, säger han till Resumé och ser lite lurig ut.

► LÄS MER: "Jag hoppas att den öppnar ögonen på folk"

När Hollywood satsningen blir av vet han inte men han har en deadline.

– Jag vill göra det innan jag blir pensionär. Men det dröjer nog ett tag, säger Mats Melin till Resumé.

I intervjun berättar han att han tappat räkningen på hur många Ica-filmer han har gjort och att han inte vet hur många fler han kommer att göra. Att han skulle satsa på en skådespelar karriär var inte självklart. Men efter påtryckningar från sin flickvän och svärmor blev han en del av Glada Hudik ensemblen år 2007.

– De buffade in mig och tyckte att jag skulle vara med. Jag som är världens bästa kille och kan allt, säger Mats Melin till Resumé.

► LÄS MER: Personal hjälpte inte funktionshindrad – fick krypa av planet

Två år senare var det dags att spela in den första casting filmen för Ica-reklamen. Det var en torsdag och ett helt crew stod och väntade på Mats Melin. Men han dök inte upp utan var hemma och städade.

Men rollen blev hans och Mats Melin gjorde succé. I dag åker han ner till Stockholm och spelar in nya filmer ungefär en gång i kvartalet. Då blir det två eller tre filmer om dagen. För Resumé berättar han att han varvar skådespelandet med att jobba halvtid som vaktmästare på Hudiksvalls sjukhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro