ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica Maxis lösning på våra växande godisvanor: Små påsar

Karolina Skoglund · 9 Jan 2015
Uppdaterad 9 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Stora påsar = mycket godis, små påsar = mindre godis. Svårare än så behöver det inte vara, tyckte Ica Maxi i Älmhult och återinförde små, klassiska påsar för lösgodis. 

Godispåsarnas storlek har växt i takt med godishyllorna och enligt SCB åt vi tio procent mer godis 2013 än vad vi gjorde 2008. Varje dag köper svensken godis för närmare 30 kronor per person.

Dessa väl tilltagna vanor var något som kunder på Ica Maxi i Älmhult ville ha hjälp med, och frågade då om de inte kunde börja med lite mindre godispåsar. Och visst kunde de det.  Sedan ett par dagar tillbaka finns därför nu de klassiska gamla, och små, godispåsarna tillbaka i butiken. Något som de valde att uppmärksamma på sin  Facebooksida . Då visade det sig att ämnet minst sagt var hett – glädjeropen ville nämligen inte vänta på sig.

”Perfekt storlek! Snyggt jobbat Maxi!”, ”Min dotter tog den påsen spontant i lördags” och ”Detta har jag önskat länge!” lyder bara några av kommentarerna under Facebookposten. Folk uppmanar också sina lokala butiker till att göra likadant.  – Det är väl just det här med att man ska äta så nyttigt hela tiden nu som engagerar. Sedan är det ju många som tycker att det är bra att de kan låta barnen plocka godis själva, utan att det blir så mycket godis, säger Ola Brevén, försäljningschef för kolonialavdelningen på Ica Maxi i Älmhult. 

LÄS MER
Här är de gamla godispåsarna tillbaka
klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro