ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica varnades redan för fyra år sedan

Anna Westberg · 7 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Redan 2003 var Ica:s olagliga kötthantering känd bland Ica:s ledning. Det framgår av livsmedelsinspektören Hans Hallén, då nytillträdd kvalitetsledare inom Ica, till Sydsvenskan.

Det var SVT:s Uppdrag granskning som i onsdags avslöjade den olagliga kötthanteringen i fyra av fyra granskade Ica Maxi-butiker.

Enligt Hallén handlade det inte bara om att märka om gårdagens köttfärs. – Vi påtalade för ledningen att det gick till i butikerna precis såsom det nu avslöjats i tv. Reaktionen var ungefär ”Oh gud vad hemskt, vi måste göra något, så här kan man inte hålla på”. Men det blev tydligen inte mycket mer. – Man malde till och med om köttfärs som tidigare legat ute i diskarna. Gamla och kletiga wienerkorvar spolades av med vatten och paketerades om. Likadant gjorde man med kassler, säger han till Sydsvenskan.Hans Hallén var en av åtta kvalitetsledare som bland annat skulle utbilda butikspersonalen i säker livsmedelshantering, och hans ansvar var södra Sverige. När Icas vd Peder Larsson tillträdde gjordes personalbesparingar som innebar kvalitetsledarna försvann, berättar Hans Hallén.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro