ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ica varnar för telefonbedragare – vill åt dina uppgifter

Alva Forsberg Fierro · 19 Apr 2016
Uppdaterad 19 Apr 2016
Nu varnar polisen för de nya bedrägerierna.

Nu varnar polisen för de nya bedrägerierna. Foto: TT/ Montage


Polisen varnar nu för bluffsamtal från bedragare som utger sig för att vara Ica. Ica avråder kunderna från att lämna i från sig personliga uppgifter i samband med mejl, sms eller samtal av denna sort”, säger Therese Lystedt, pressansvarig på Ica till GP.

klar

Artikellänk är kopierad

"Flera personer i Västra Götaland har anmält att de blivit uppringda eftersom de vunnit ett års fri el, eller ICA presentkort på 10.000 kr", skriver polisen i ett meddelande.

Bedragarna, som har utgett sig för att komma från Ica, har lurat flera personer att teckna abonnemang och lämna ut sina personuppgifter genom att påstå att de vunnit en vinst från Ica, skriver GP.

– Under samtalets gång kan de bli lurade att teckna abonnemang som kostar pengar eller att lämna ut sina konto- och kortuppgifter. I värsta fall kan de drabbas av rena bedrägerier, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter till tidningen.

►LÄS MER: Varnar för bluff från ”Ica” – bedragare vill åt dina uppgifter

Nu har Ica gått ut med en varning om bedrägerierna.

– Det är beklagligt när sådant här händer. Det är inte bra för varumärket, säger Therese Lystedt som är pressansvarig på Ica till GP.

Det är inte första gången som bedragare använder Icas namn för att lura till sig personliga uppgifter. I februari i år drabbades Icas kunder av bluffmejl där lockbetet var en Iphone 6 värd 7 000 kronor. Genom att klicka på länken installerades ett spionprogram på datorn som gjorde det möjligt att komma åt ägarens personliga uppgifter.

►LÄS MER: Polisen varnar: Ica-bluffen kan tömma hela ditt konto

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro