ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Icas färs går bort bland kunderna

Anna Westberg · 11 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Försäljningen har på vissa håll rasat till hälften

klar

Artikellänk är kopierad

Kunderna väljer bort Ica:s köttdiskar efter förra veckans stora avslöjande om fusk med datummärkningen av bland annat köttfärs.

På vissa håll har försäljningen minskat med så mycket som hälften, skriver DN.

– Vår försäljning av köttfärs har minskat med 50 procent, säger Ove Stenberg, butikschef för Ica Kvantum i Arninge centrum norr om Stockholm.

Butiken i Arninge var inte en utav dem som pekades ut i TV-programmet "Uppdrag granskning",  som avslöjade fusk i fyra Ica Maxi-butiker. Men det verkar inte spela någon roll.

– Det var värst första dagen efter teveprogrammet. Minskningen gäller både den centralt packade köttfärsen och den färs som packats i butik, säger Ove Stenberg till DN.

Försäljningsminskningen bekräftas av Icas huvudkontor.

– Vi har noterat en viss försäljningsminskning av köttfärs, säger Emma Månsson på Icas informationsavdelning till DN. Det gäller den centralt packade köttfärsen. Försäljningssiffror rörande den butikspackade färsen kommer inte till Ica centralt.

Även konkurrenten Coop märker av ett försäljningsfall. Magnus Frisk, informationsansvarig på Coop, säger de har noterat en liten minskning av försäljningen av köttfärs de senaste dagarna.

– Men om det beror på att kunderna har undvikit köttfärs eller att vi haft kampanjer för exempelvis kyckling är svårt att säga, säger Magnus Frisk till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro