ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Icona Pop drar till New York

Emma Björkman · 23 Aug 2012
Uppdaterad 23 Aug 2012
Icona Pop drar till New York

Icona Pop drar till New York Foto: Klara Leo


På lördag spelar Icona Pop på Popaganda i Stockholm – sedan flyttar de till New York. Wkd har träffat Sveriges just nu hetaste artistduo för ett snack om sommaren och framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

I sommar har ni haft ett intensivt turnéschema och spelat på bland annat Summerburst, ”Allsång på Skansen”, Roskilde och på otaliga Sverigefestivaler. Hur har det varit?– Eufori är ordet för att beskriva den här sommaren. Vi tar inte för givet att spela på scener där 5 000 personer sjunger med till ”I love it”. Vilket har hänt hela sommaren när vi tänker efter. Jag får gåshud av att vi får göra det vi gör, säger Caroline Hjelt.  

– Det är jävligt coolt. Och så tänker man, det är lilla jag och Carro som för tre år sedan skrev vår första låt och nu får vi resa runt i hela världen och spela, säger Aino Jawo, 26.

Och så har ni spelat på amerikanska festivalen Coachella?– Coachella var något som vi drömt om. Vi bodde i London och levde på ägg och ville bara till Coachella. Då började vi sätta igång att vi skulle åka dit. Nästa år ska vi spela på stora scenen på Coachella, säger Caroline Hjelt.

Om lite mer än en vecka flyttar ni till New York, varför?– Det är för att vi ska kunna ha ett ställe som vi ska kunna kalla vårt hem. Nu har vi våra väskor hos vänner och familj, säger Caroline Hjelt.

– Och så är det för att vi har signat med Big Beat Records på skivbolaget Atlantic Records och de har kontor i New York, fyller Aino Jawo i.

Kommer ni att överge Sverige?– Nej, vi ska ha en turné i Sverige i höst. Vi kommer att vara väldigt mycket i det här landet, säger Aino Jawo.

Berätta om er kommande debutskiva som släpps i höst.– Man kommer att höra att vi har gjort en tydlig resa, vi har hållit på med den i tre år, säger Aino Jawo.

Ni har skrivit låtar med bland andra amerikanska Coco Morier, Pontus Winnberg i Miike Snow och de svenska låtskrivarna Tove Lo och Elof Loelv och Patrik Berger producerar. Har ni med något samarbete på skivan?

– Ja, ett samarbete med Smiler. Han är en ascool Londondude som rappar, säger Aino Jawo. 

Hur har ni firat era framgångar?– Vi har inte gjort det. Vi har haft för mycket att göra. Vi ska fira våra födelsedagar, att vår singel sålt platina och att vi fått skivkontrakt. Hur? Vi ska äta middag med familj och vänner, säger Aino Jawo. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro