ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ida, 32, fyller 8 år i dag: Jag hoppas på frukost på sängen

JENNI KARLSSON · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
Ida Öberg fyller 32 år idag, på skottdagen. Eller är det egentligen 8 år? Här ihop med sonen Folke.

Ida Öberg fyller 32 år idag, på skottdagen. Eller är det egentligen 8 år? Här ihop med sonen Folke. Foto: Alam


Skottdagen kommer som bekant en gång var fjärde år. För de som föds den 29 februari betyder det att man bara får fira sin riktiga födelsedag lika ofta. Ida Öberg är en av dem, och idag fyller hon 8 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Att fylla år på skottdagen betyder att man bara får fira sin riktiga dag en gång var fjärde år. Övriga år väljer de flesta att fira den 28 februari. Det gör också Ida Öberg, 32, från Landskrona som i dag upplever sin åttonde ”riktiga” födelsedag.

Grattis Ida, känns det speciellt att få fira på sin faktiska dag?

– Visst känns det väl lite annorlunda, men jag tänker aldrig riktigt på att jag föddes på ett skottår. Egentligen är det nog min fru som tycker det är en större händelse. Jag brukar firas lite mer än vanligt, i alla fall.

►LÄS MER:  Skottdagen ingen gratis arbetsdag – trots samma månadslön som vanligt

Det är inte första gången Ida uppmärksammas i tidningen för sin födelsedag, tidigare har hon blivit grattad av Helsingborgs Dagblad. Och hon börjar fundera på om hon är den enda som har den ovanliga födelsedagen.

– Jag gillar egentligen inte att synas så mycket, men det känns lite som min plikt att vara med i tidningen. Vi är ju inte så många, jag har hört att vi bara är fyra personer som föddes på skottdagen i min årgång häromkring, säger hon.

►LÄS MER:  Skottdagen – dagen då tjejer ”får” fria

Ida jobbar till vardags som Easy Buying Manager på Ikea, och till skillnad från de flesta andra 8-åringar har hon inte sportlov när Metro pratar med henne.

– För mig är det högsäsong nu, när andra är lediga och vill komma och handla. Men om jag går in i vårt lekland kanske jag får leka av mig lite, annars är det på allvar.

Dagen till ära har Ida ledigt från jobbet, vilket egentligen mest var slump. Fira ska hon göra hemma med sin fru och son.

– Jag hoppas på frukost på sängen. Min fru börjar inte jobba förrän på eftermiddagen så jag, hon och sonen kan spendera dagen ihop.

►LÄS MER:  Så stänger du av allt du hatar med Facebook 

När Metro frågar henne vad hon skulle göra om hon kunde vara 8 år för en dag igen så är svaret var tydligt.

– Jag skulle göra allt jag ville, äta vad jag ville och få vara lite krävande och stå i huvudfokus hela dagen, skrattar Ida.

År 2024 firar Ida sin 10:e födelsedag, eller 40:e beroende på hur man ser det. Det är också året då hon och hennes son, som idag är 1,5, blir lika gamla.

– Då blir det ett rejält firande, vi kommer slå på stort den dagen, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro