ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ida stuvar bilar som extraknäck

Mikael Carlsson · 1 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Hon stuvar bilar som extrajobb Av- och pålastning av bilar i Malmö hamn. Ida Areskoug har jobbat extra som stuveriarbetare sedan i juni.

Hon stuvar bilar som extrajobb Av- och pålastning av bilar i Malmö hamn. Ida Areskoug har jobbat extra som stuveriarbetare sedan i juni. Foto: Kinga Lezanska


klar

Artikellänk är kopierad

Är du beredd att ta av dig vigselringen för ett jobb? Då kan du bli arbetskamrat med Ida. Hon extrajobbar som stuveriarbetare i Malmö hamn med att köra bilar av och på fartyg dagarna i ända – och stortrivs på jobbet. – Enda nackdelen är att man sitter i en riktigt cool bil men inte får utnyttja alla häftiga prylar som finns i den, säger Ida Areskoug.

FÅR INTE ANVÄNDA RADION I bilen får man inte ens använda walkman eller mp 3-spelare, och radion är förbjuden frukt. – Jag gillar jobbet för att det är så fritt och man får jobba mycket utomhus, säger teamledaren Camilla Thillberg. – Vi har en strikt policy att alla som kör bilarna måste ta av sig ringar, armband, klockor, smycken och bälte som kan skava eller göra repor på bilen, säger Bart Steijaert, affärsområdeschef för Copenhagen Malmö Ports bilverksamhet. I bakgrunden hörs knallskott. Gaskanonen ska skrämma bort fåglarna. Vi förstår snart varför. Fågelskit är inte populärt. Det är nämligen helt nya bilar direkt från fabriker runt om i världen som hanteras i hamnen – tiotusentals i veckan.

LYXIGT MED NYA BILAR – Om ett antal år när jag pluggat klart så vill jag förhoppningsvis jobba som sjukgymnast, men till dess känns det rätt så lyxigt att köra runt i en massa nya bilar, säger Ida Areskoug.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro