ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Idag händer det – nu kan alla se sitt skattebesked

Hugo Ewald · 20 Mar 2017
Uppdaterad 20 Mar 2017
Det är den 21 mars som Skatteverket öppnar upp för alla som vill deklarera digitalt.

Det är den 21 mars som Skatteverket öppnar upp för alla som vill deklarera digitalt. Foto: Skatteverket/IBL/Alamy/Metro


Har du inte skaffat digital brevlåda och deppar över att du inte kommer få tillbaka skatten redan vid påsk? Skaffar du dock en så kallade digital brevlåda innan den 26 mars är det inte för sent att få skatteåterbäringen innan påsk, meddelar skatteverket. Från och med idag, måndag, kan också alla med internet se sitt skattebesked.

klar

Artikellänk är kopierad

Nytt för 2017 var att du kunde få tillbaka på skatten rekordtidigt, så tidigt som i påsk. Det innebär att skatteåterbäringen för vissa betalas ut så tidigt som den 5–7 april.

Nu meddelar skatteverket att tidsfristen förlängs, och att du som skaffar en digital brevlåda innan den 26 mars nu kan få tillbaka på skatten i påsk. Möjligheten att få tillbaka på skatten rekordtidigt gäller enbart den som bara ska godkänna sin deklaration utan att göra några ändringar eller tillägg.

– Vi vill stimulera anslutningen med digitala brevlådor. Vi såg att väldigt många fortsatte ansluta sig efter 1 mars och vi hade möjligheten att utsträcka tiden, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, till Aftonbladet.

Det är under tisdagen, den 21 mars, som Skatteverket öppnar upp för alla som vill deklarera digitalt, via Skatteverkets appar eller via deras webbsida. Men redan idag, måndag, kan alla se sitt skattebesked via internet. Det kan du enkelt göra via Skatteverkets webbsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro