ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Identitetskris i Familjen när Johan blev pappa

Emma Björkman · 11 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012
När Johan T Karlsson och hans tjej väntade barn drabbades han av panikångest. – Jag var stressad och uppslukad av mig  själv och min karriär. Jag fick gå i terapi och äta medicin men det behöver jag inte längre. Jag har blivit starkare och  klokare av att gå igenom det, säger han.  

När Johan T Karlsson och hans tjej väntade barn drabbades han av panikångest. – Jag var stressad och uppslukad av mig  själv och min karriär. Jag fick gå i terapi och äta medicin men det behöver jag inte längre. Jag har blivit starkare och  klokare av att gå igenom det, säger han.   Foto: Dan Hansson/SvD/SCANPIX


Titeln till Familjens tredje album Allt på rött” ska inte tas som politisk. Men när Sverige-demokraterna fick ett starkt stöd i Skåne fick Johan T Karlsson i Familjen en lättare identitetskris. – Jag gjorde mig av med den skånska flaggan som jag brukade ha på scenen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

När Johan T Karlsson, mer känd som Familjen, arbetade med sitt andra album ”Mänskligheten” tänkte han mycket på vad recensenterna skulle tycka. Under skapandet av ”Allt på rött” har han ”inte tänkt, bara gjort” som han själv säger.

– Jag har gjort så mycket, nu har jag inte lika mycket kvar att bevisa. Att bli farsa har fått mig att komma till insikt om att jag skulle kunna jobba på McDonald’s eller köra buss och ändå vara lycklig. Det gjorde mig hänsynslös i mitt skapande, säger han.

Nu är han pappaledig med dottern Sun, 14 månader, som är ett ungt fan av sin pappas musik och visar uppskattning genom att gunga med kroppen till sina favoritlåtar.

I höst när Familjen åker ut på turné är spelschemat anpassat så att Johan T Karlsson är borta på helgerna och kan vara pappaledig på heltid i veckorna.

Albumtiteln ”Allt på rött” är inte politisk, även om Johan T Karlsson säger att han är ”mer röd än blå”. 

– Titeln har koppling till att jag jobbat mer analogt och att när det blir fetare ljud går maskinerna på rött. Det handlar också om att min känslomässiga mätare har gått på rött de senaste två åren, säger han. 

Men politiken har ändå påverkat Familjens konserter. När Sverigedemokraterna vann röster i Skåne gjorde han sig av med den skånska flaggan han brukade ha på scenen. 

– Min skånska identitet var så viktig för mig i början men den befläckades när jag tittade på var i Sverige som de flesta av SD:s anhängare befann sig, säger Johan T Karlsson som kommer från Hässleholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro