ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Idolerna mötte idolen

Katarina Matsson · 3 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

– Hitta er grej. Det är Gavin DeGraws tips till våra blivande stjärnor. Som enda tidning var Metro med när Kevin och Robin B från ”Idol” träffade honom i går.– Det är min största idol någonsin, säger Robin B. Stämningen var minst sagt nervös när Gavin DeGraw äntrade rummet, men han fick snabbt idolerna att känna sig bekväma. – Han inser inte själv vilken stjärna han är, han är så nere på jorden, säger Robin B. – Man lär sig av en artist som honom, han är så trevlig, säger Kevin. Idolerna passade på att pumpa honom på tips. Precis som i hitten ”I don’t wanna be” handlar många råd om att vara sig själv. – Fundera på vad ni vill med er musik, säger han. Själv är han en ”self-made man” som skrivit låtar sedan han var 15. Han kämpade i flera år på barer i New York innan han fick skivkontrakt. Trots det har han full förståelse för deltagarna i tävlingar som ”Idol”.– Många kritiserar dem för att det är en genväg. Men jag minns hur jag kämpade bara för att någon skulle lyssna på mig. Mitt hjärta klappar för dem, säger han. Han har svårt att se sig som en mentor. – Jag håller fortfarande på att hitta min egen väg. Det är så mycket man måste anpassa sig till, säger han.

Gavin DeGraws stjärntips till de tävlande i ”Idol”

• Tänk inte på hur stor du ska bli, satsa på att hitta din musik. Publiken kommer när den känner att du är dig själv. • Att spela ett instrument kan hjälpa dig hitta din grej.• När du ska uppträda live, kom till arenan lite tidigare för att känna in den. • Om du känner att du behöver hjälp med att skriva låtar, hitta någon som du kommunicerar bra med.• När du är i sändning, koncentrera dig på ditt uppträdande, kamerorna kommer att anpassa sig.• En berättelse om vem du är och ditt liv kan hjälpa till att sälja din musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro