ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Idolfinalisterna: Det är klart att man vill vinna!

Anneli Wikström · 8 Dec 2017
Uppdaterad 8 Dec 2017
Vem vinner ikväll?

Vem vinner ikväll? Foto: Gustav Gräll


Chris Kläfford eller Hanna Ferm? Ikväll vet vi vem som vinner Idol” 2017. Metro har träffat finalisterna och känt dem på pulsen innan de ska göra sina livs framträdanden i Globen. Och så har de fått svara på frågan: Vem vinner?

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan september har vi kunnat följa idolerna i rutan där de alla har kämpat för att nå slutmålet – att få stå i Globen och vinna ”Idol” 2017. Ikväll är det dags och det står mellan Chris Kläfford, 28, och Hanna Ferm, 17.– Det känns helt overkligt. Det är ju fantastiskt att det är vi två kvar av 16 000 sökande. Men man förstår det nog inte förrän man står i Globen och det är dags, säger Hanna.– Jag tror inte att jag har tänkt att jag någon gång ska stå i Globen och sjunga, det har inte varit ett mål för mig, men det är klart att det är häftigt. Nu är det en stor bock i min bucketlist, säger Chris.

Vägen till finalen beskriver de med blandade känslor. Att få stå på scen och göra det de älskar mest och få synas för den stora massan lyfter de som de positiva sidorna av sin medverkan i programmet. Svårast har varit att hantera allt tyckande från olika håll.– Det är så många som dömer. Det är ju inte bara juryn utan det sitter mycket folk därute också som tänker och tycker och skriver det till en. Det har varit en utmaning att hantera. Men det går bättre nu än i början, säger Hanna.Chris håller med. Efter att han sjöng ”Imagine” på slutaudition kom hyllningarna men också kritiken.– Med positiv respons så kommer det också negativa kommentarer från de som inte håller med. Så man fick mycket skit. Efter ett tag slutade jag läsa kommentarerna, säger han.

Men den ovanligt goda sammanhållningen bland årets idoler har hjälpt dem och de har stöttat varandra då det varit tungt. Hanna berättar att de redan från start stöttade varandra istället för att konkurrera. Och den känslan finns kvar mellan Chris och Hanna. Inte ens nu, när de ska göra upp om segern, gör de sken av att vara rivaler.– I Globen så är det viktigaste för mig att jag själv ska känna mig nöjd efteråt –  det spelar mindre roll hur resultatet blir. Det här är det sista vi gör på den här resan och det är once in a lifetime, så jag vill bara släppa allt och njuta och tror att det blir en positiv kväll för oss båda oavsett hur det går, säger Hanna.

Men på frågan hur mycket de vill vinna så svarar båda; väldigt mycket!– Det är klart att man vill vinna! Men vi unnar varandra segern. Det känns som att vi gör det tillsammans och inte mot varandra, säger Chris.…

"</strong
"</strong

Chris KläffordÅlder: 28Bor: LindesbergSka sjunga på fredag:Eget val: ”I will wait” Mumford & SonsTittarnas val: ”Imagine” John LennonVinnarlåten: ”Treading water” som är skapad av Herman Gardarfve, Patrik Jean och Melanie Wehbe.

Vad tycker du om tittarnas val?– Det hade jag räknat med och det känns bra. Men när jag sjöng ”Imagine” första gången så tänkte jag inte att det skulle bli något speciellt. Jag bara hittade på lite och sjöng i en tonart som jag kanske inte borde ha sjungit i. Och nu har folk hypat upp det här så mycket och när jag gör det igen så kommer det inte att bli likadant. Men blir det knasigt så blir det. Det kommer bli mäktigt.Vad är dina fördelar i finalen?– Jag hatar att prata om mig själv så. Min fördel är väl att jag ska sjunga ”Imagine” och att jag är jag.Vilka är Hannas fördelar?– Det är många som väljer sida och tycker att en idol inte är som jag utan de ska vara som Hanna. Hon är ju typ facit på en idol. Jag är lite som då Lordi gick in i Melodifestivalen.Hur känns vinnarlåten?– Jag är jäkligt nöjd med vinnarlåten för den är anpassningsbar, jag var lite rädd innan att den skulle vara för poppig och inte passa mig. Men vi fick prodda om den och sätta vårt eget sound på den så det låter rätt olika fast det är samma låt.Vad är det värsta som kan hända i finalen?– Att jag ramlar ner från scenen och dör, haha. Nej, men jag tänker inte så. Gör jag något fel så gör jag det, jag är inte mer än en människa.Hur ska du fira om du vinner?– På efterfesten med min sambo, bröder och kompisar! Det blir all night long!Vem tror du vinner?– Jag tror Hanna vinner! Hon är så jäkla duktig. Om man tittar på helhetsbilden så tror jag att hon vinner. …

Namn: Hanna FermÅlder: 17Bor: PixboSka sjunga på fredag:Eget val: ”Stronger” Kelly ClarksonTittarnas val: ”Crazy” Gnarls BarkleyVinnarlåten: ”Treading water” som är skapad av Herman Gardarfve, Patrik Jean och Melanie Wehbe.

Vad tycker du om tittarnas val?– Jag är nöjd med valet. Sättet som jag sjöng ”Crazy” på är det sätt jag gillar att göra musik. Det är den stilen jag vill göra i framtiden. Kul att tittarna tyckte om det också!Vad är dina fördelar i finalen?– Utan att jämföra med Chris så är jag är ambitiös i det jag gör och vill alltid göra mitt bästa och tänka utanför boxen. Jag är inte längre rädd för att testa nya saker och jag hoppas jag vågar ta för mig även om vi är i Globen. Det hade jag inte vågat för några veckor sedan.Vilka är Chris fördelar?– Hans jävla pipa, hans stil och att han är han. Vi är så olika som artister så det handlar om vilken stil folket vill ha.Hur känns vinnarlåten?– Den passar mig bra. Det är en bra text, inget blaj blaj som är ihopkluddat utan en text som jag kan relatera till och som är väldigt fin. Det är absolut en låt som jag kan tänka mig att släppa efteråt och stå för.Vad är det värsta som kan hända i finalen?– Förutom att dö då så är det att jag inte skulle njuta. Att jag skulle glömma bort det, eller bli missnöjd, och då skulle jag ångra mig i efterhand. Men det kommer jag inte att göra utan det kommer bli ett minne för livet.Hur ska du fira om du vinner?– Alkoholfritt i alla fall, haha! Det skulle vara så häftigt att fira med hela gänget, familjen, kompisarna, produktionen. Oavsett hur det går kommer jag fira hela resan, att den är över och att en ny resa börjar.Vem tror du vinner?– Chris! Jag vet att han vinner! Han har hållit en hög standard under hela tävlingen ända sen första audition, han är professionell, han sjunger så otroligt bra och svenska folket har förstått det. Han har varit favorittippad redan från start och det finns en anledning till det.

pil
Fakta: Idolfinalen

Finalen direktsänds på TV4 ikväll klockan 20.00.Gruppen Hov1 kommer gästa finalen och framföra sin nya singel med artisten Jireel. Alla utröstade idoler kommer också att vara på plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro