ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Idrottsledare åtalas för barnvåldtäkt

Daniel Olsson · 9 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÖVERGREPP En 41-årig idrottsledare åtalades igår för upprepade sexuella övergrepp och för våldtäkt mot en 14-årig flicka som han själv varit tränare för. Mannen åtalas också för att ha sexuellt ofredat en annan 14-årig flicka.Den 41-årige tvåbarnspappan åtalas för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande. - Det är fruktansvärt att något sådant här kan hända, säger idrottsföreningens ordförande till Metro.

I den hemligstämplade förundersökningen finns utskrifter av SMS-meddelanden som idrottsledaren skickat till flickan där han försökt förmå henne att ha samlag med honom.

Enligt åklagaren har mannen haft samlag med flickan vid åtminstone ett tillfälle i maj i år. Dagen efter gick flickan till ungdomsmottagningen och fick akut-p-piller.

När mannen greps i mitten av september slog nyheten ned som en bomb i föreningen. - Inga av föräldrarna misstänkte någonting, säger ordföranden.

Föreningen kallade omedelbart till föräldramöte och tillsammans med skolan har man stöttat ungdomarna. - Vi har gjort allt vad vi kunnat för att stötta de inblandade, laget och de runt omkring.

Informationen för de inblandade har varit knapphändig under utredningens gång. - Det var först nu idag vi fick veta att det var två flickor, säger ordföranden.

Sedan förra året ses en vuxen persons sexuella umgänge med minderårig som våldtäkt mot barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro