ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Idrottsstjärnorna sörjer Vibeke Skofterud: "Jag älskar dig"

Gustaf Larsson · 30 Jul 2018
Uppdaterad 30 Jul 2018
Nu hyllar stjärnorna den bortgångna längdskidåkaren.

Nu hyllar stjärnorna den bortgångna längdskidåkaren. Foto: TT/IBL/Getty


Under söndagen kom beskedet att den norska längdskidåkaren Vibeke Skofterud, 38, hittats död efter en vattenskoterolycka. Nu hyllas hon av sina idrottskollegor. "Jag har mist en av mina bästa vänner", skriver Therese Johaug i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Den norska före detta längdstjärnan Vibeke Skofterud omkom natten till söndagen i en vattenskoterolycka. Enligt den norska polisen ska hon i mörkret kört in i en holme vid ön St Helena i sydöstra Norge.

Efter det tragiska beskedet har hyllningarna varit många. Några av Norges och Sveriges främsta idrottare har det senaste dygnet skickat sina kondoleanser.

Therese Johaug var tidigare landslagskollega med Skofterud i det norska skidlandslaget. Tillsammans fick de kliva längst upp på prispallen när de vann stafetten vid OS i Vancouver 2010.

”Jag har mist en av mina bästa vänner. En vän som lyste upp rummet, som gav alla runt omkring sig en massa energi, kärlek och omsorg”, säger Johaug i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

”Jag tar med mig alla de fina stunder och upplevelser som vi haft både i och utanför spåren och jag kommer att sakna henne. Mina tankar går till familjen och de som står henne nära, säger hon.

Vibeke Skofterud var med i guldlaget från OS i Vancouver 2010. Foto: Getty images
Vibeke Skofterud var med i guldlaget från OS i Vancouver 2010. Foto: Getty images

Björgen: ”Älskar dig Vibeke”

Marit Björgen var även hon med i det vinnande laget under OS 2010, och har sedan länge stått Skofterud nära.

”Jag skakar, är i chock och är fullständigt lamslagen över den förfärliga nyheten jag nåddes av i dag. Kära Vibeke, detta var alldeles för tidigt. Jag är ofantligt glad för alla fina stunder vi hade tillsammans. Tuff konkurrent i spåren, men allra viktigast den varmaste, snällaste, tuffaste och roligaste kvinnan i världen”, säger hon i ett pressmeddelande, och fortsätter:

”Det var aldrig tråkigt runt Vibeke, och tomrummet efter henne blir stort och omöjligt att fylla. Vi har upplevt så mycket tillsammans, från OS-guld i stafett till fest hemma i Trøndelag, och minnena kommer jag att leva på länge. Mina tankar går i dag till familjen och hennes närmaste. Älskar dig Vibeke. Vila i frid”.

Hyllas av svenska skidstjärnor

En som har tävlat mot Vibeke Skofterud genom åren är Charlotte Kalla. Hon minns Skofterud som en stor förebild.

Charlotte Kalla sörjer sin bortgångna förebild. Foto: IBL
Charlotte Kalla sörjer sin bortgångna förebild. Foto: IBL

”Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sån levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss”, säger hon till Expressen.

”Vibeke var en av mina förebilder när jag kom till landslaget. En positiv person och glädjespridare som verkligen bidrog till den fina sammanhållningen med det norska laget. Hon var en profil inom sporten och bjöd mycket på sig själv. Det är med sorg i hjärtat jag nu tänker på Vibeke och hennes nära och kära. Vila i frid Vibeke, fortsätter Charlotte Kalla.

Peter ”Foppa” Forsberg lärde känna Vibeke Skofterud under inspelningarna av TV4-programmet ”Det största äventyret”. Han minns henne som ”en glad och trevlig jänta”.

– Hon var glad och utåtriktad. En trevlig person. Det är mycket tragiskt och jag lider med nära och kära, säger han till Aftonbladet.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Flickvännen: ”Skulle vara vi för alltid”

En av Vibeke Skofteruds närmast sörjande är flickvännen Marit. I ett känslosamt inlägg hyllar hon sin bortgångna partner.

”Vibeke, du är min stora kärlek, min partner, min älskling, min hjälte, min mentor och bästa vän. Vi sa att det skulle vara vi två för alltid, att vi skulle bli gamla tillsammans. Det kommer att bli så tråkigt och jobbigt utan dig. Du gav mig så mycket positivitet, tacksamhet, glädje, kunskap och kärlek. Älskar dig”‚ skriver hon på sin Instagram.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro