ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ifpi stämmer svensk internetoperatör

Kristoffer Rengfors · 28 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Skivbranschens intresseorganisation Ifpi är trötta på fildelningssajterna. Inom en snart framtid kommer organisationen att stämma en svensk internetoperatör i ett försök att stoppa fildelningssajter.Ifpi har redan haft viss framgång i Danmark där internetoperatörer nu måste blockera fildelningssajten The Pirate Bay efter ett domstolsbeslut mot danska Tele 2. Nästa steg blir att välja ut en svensk operatör, skriver Sydsvenskan.– Vi går vidare med planerna att vidta rättsliga åtgärder mot en internetoperatör, men vi kan inte säga vilken, säger Lars Gustafsson, vd för Ifpi i Sverige., till tidningen.Lars Gustafsson hävdar dock i Sydsvenskan att den operatör Ifpi har valt ut är särkilt vänligt inställd till fildelningssajterna. – Vi tycker att deras verksamhet, som vi påstår är olaglig, är särskilt graverande, säger Lars Gustafsson. Ifpi begränsar sig inte till The Pirate Bay i det här fallet utan tittar på flera sajter och tjänster. Exakt när Ifpi väljar att processa mot den utvalada operatörern är i dagsläget oklart, skriver Sydsvenskan.

Ifpi har tidigare riktat krav mot Telia Sonera på att operatören ska blockera sajter med koppling till The Pirate Bay. Telia Sonera hävdade då att en sådan blockad strider mot svensk lagstiftning.– Det finns ett regelverk att vi som är tillhandahållare av internet inte får gå in och lyssna på vad våra kunder skickar till varandra eller pratar med varandra om. Det är något som polis och åklagare får göra efter beslut i domstol, sade Patrik Hiselius till Sveriges Radio den 28 mars angående ett kravbrev från Ifpi.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro