ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea-apans "mamma" förlorar vårdnaden

Gustaf Eriksson · 14 Sep 2013
Uppdaterad 14 Sep 2013

Det började som en urgullig Youtube-succe. Det slutade i en bitter vårdnadstvist. Nu har en domstol beslutat att Ikea-apans ägare inte får tillbaka sin världskändis.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Youtube

I december 2012 strosade den lilla apan runt vid Ikea i den kanadensiska staden Toronto. Han var klädd i en vit kappa – och nätsuccén var omedelbar. Den till synes möbelintresserade apan blev rubriker världen över. 

Det visade sig snart att apan hette Darwin och tillhörde en kvinna vid namn Yasmin Nakhuda. Darwin hade följt med sin "mamma" på en shoppingtur, och då tagit sig ut ur hennes bil. 

Darwin är en rhesusapa, som det är förbjudet att ha som husdjur i Toronto. Därför flyttades han till ett reservat.  På fredagen beslutade en domstol att Darwin ska stanna där. I domslutet skriver domaren att Darwin är ett vilt djur och att Nakhuda förlorade äganderätten över honom när han rymde, rapporterar Toronto Star.

Yasmin Nakhuda har inte kommenterat domen. Men hon har mycket täta band till apan. – Han måste vara med mig hela tiden, det innebär att han följer med mig till kontoret, äter mig mig, sover med mig, duschar med mig, går och handlar med mig, har hon tidigare sagt till Toronto Sun.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro